Orgelconcert Peter Eilander, 1 augustus 2024, Grote Kerk Velp

23 jul , 15:00 Nieuws
peter eilander
VELP - De Stichting Muziek en Orgelcultuur Grote Kerk Velp organiseert door het jaar heen een aantal concerten door en met het orgel. De aanleiding hiervoor is dat het monumentale Hess-orgel recent is gerenoveerd en uitgebreid met een tweede klavier.
Door deze uitbreiding zijn de mogelijkheden voor uitvoering van orgelliteratuur aanzienlijk toegenomen.
Het eerste concert zal worden gegeven door de Apeldoornse organist Peter Eilander, die bekendheid verwierf in binnen- en buitenland met zijn romantische interpretatie van de orgelmuziek. Peter Eilander is organist van de Eben-Haëzerkerk te Apeldoorn. Hij is naast kerkorganist ook concertorganist, is dirigent van diverse koren, en heeft een uitgebreide lespraktijk. Er staan diverse cd’s op zijn naam en hij werd onderscheiden voor zijn verdiensten voor de Franse orgelmuziek.
Omdat het in 2024 veertig jaar geleden is dat de bij velen nog bekende organist Feike Asma overleed begint Peter Eilander dit jaar al zijn concerten met een werk van Asma. Natuurlijk zal Bach niet ontbreken en ook brengt hij werken ten gehore van Karg-Ehlert, Lavallée-Smith en Guilmant. Hij besluit zijn concert met een koraalbewerking van hemzelf.
Een week later, 8 augustus, geeft de stadsorganist van Arnhem, Johan Luijmes hier een concert.
Het orgelconcert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 met koffie en thee. De entreeprijs is €10,--.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.