Paddenexcursie langs de Rozendaalse beek

05 mrt 2017, 17:36 Nieuws
pad of plat
ROZENDAAL - Ieder voorjaar zetten 15 tot 20 vrijwilligers zich in voor het overzetten van amfibieën in de gemeente Rozendaal. Ze voorkomen daarmee dat padden door de langsrazende auto’s over de Kerklaan/Beekhuizenseweg (ter hoogte van de ingang naar kasteel Rozendaal) worden platgereden.
Ook dit jaar zijn deze vrijwilligers weer in Rozendaal actief. Ook deze keer zal het PAK tijdens een korte excursie tekst en uitleg geven over de achtergronden van deze overzetactie. Deze excursie wordt opzaterdagmiddag 18 maartgehouden.
Het aantal padden, kikkers en salamanders dat de vrijwilligers overzet, verschilt van jaar tot jaar. Voorgaande jaren waren het er soms ‘slechts’ 960, maar een enkele keer ook ruim 3000.
De paddenexcursie wordt gegeven door Anton Logemann, al jarenlang vrijwilliger en coördinator van de paddenoverzetactie en tevens wethouder namens het PAK voor de gemeente Rozendaal. Hij zal tijdens de excursie vertellen over de verschillen tussen padden en kikkers, de trekroutes en andere paddenwetenswaardigheden.
Vindt u het leuk om deel te nemen? Dat kan als u zich tijdig opgeeft via: [email protected] . De excursie duurt maximaal 1,5 uur. U krijgt tijdig te horen waar en hoe laat de excursie start.

Groen, samen en duurzaam

Het PAK staat voor groen, samen en duurzaam. Het overzetten van amfibieën is een goed voorbeeld van een activiteit die wij als PAK van harte toejuichen.
Kijk voor meer informatie over PAK Rozendaal op: http://www.pak-rozendaal.nl