Prestatieafspraken ondertekend voor de komende 2 jaar

15 dec 2023, 18:32 Nieuws
ondertekenen prestatieafspraken vivare hvr en gemeente
Gemeente Rheden, woningcorporatie Vivare en Huurdersvereniging Rheden (HVR) hebben de vernieuwde prestatieafspraken ondertekend voor de komende 2 jaar. De focus ligt op betaalbaarheid, beschikbaarheid, duurzaamheid, leefbaarheid, en wonen en zorg. Met name op het gebied van duurzaamheid staan ze voor flinke uitdagingen.
Met ruim 90% van alle sociale huurwoningen in gemeente Rheden is Vivare een cruciale partner voor de gemeente bij de uitvoering van de Woonvisie. De partijen hebben zich verbonden om de komende twee jaar gezamenlijk te streven naar prettig en betaalbaar wonen voor mensen met een beperkt budget.

Belangrijke punten in de prestatieafspraken:

  • Duurzaamheid: We staan voor een grote duurzaamheidsopgave. Er wordt veel ingezet initiatieven zoals het installeren van zonnepanelen en isolatie. In Dieren-West is het wijkuitvoeringsprogramma gestart om de wijk te verduurzamen.
  • Zorg: De gemeente streeft naar de creatie van 'Blijfwijken' in Velp, Rheden en Dieren, waar inwoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen met toegang tot alle benodigde zorg. Er zorgen we voor GGZ in de wijk. Samen met inwoners, zorgorganisaties en woningcorporatie Vivare wordt in deze wijken een woon- en zorgnetwerk gevormd.
  • Uitbreiding en renovatie: In de komende jaren wordt hard gewerkt aan het vergroten van het aantal sociale huurwoningen, evenals grootschalige renovatieprojecten om de kwaliteit en duurzaamheid van bestaande woningen te verbeteren. Daarnaast worden er woningen gecreëerd in bestaande gebouwen.
  • Betaalbaar: Om armoede te verminderen vanwege stijgende energiekosten, wordt gefocust op verduurzamen van woningen. In Dieren-West is het wijkuitvoeringsprogramma gestart om de wijk te verduurzamen.
  • Leefbare wijken: Gezamenlijk wordt gewerkt aan de leefbaarheid in wijken, zoals het wijkaanpakproject in Dieren Stenfert. Hier staat een breed scala aan onderwerpen centraal, waaronder de toekomst voor kinderen, inclusie, en veilig en aangenaam wonen.
Gea Hofstede is blij met de hernieuwede prestatieafspraken: “Er is een grote behoefte aan nieuwe woningen en de renovatie van woningen. Gelukkig gaan we daar de komende jaren op inzetten. Ook hebben we veel aandacht voor mensen die het financieel moeilijk hebben. We kijken naar het welzijn van de wijk in brede zin. Dat wil zeggen dat we ook kijken naar waar mensen gelukkig van worden of hoe we zorg om hen heen kunnen regelen. Veel mensen willen graag zo lang mogelijk in hun eigen wijk blijven wonen. Met de Blijfwijken en de wijk ggz maken we dit mogelijk“.
Alfred van den Bosch (Vivare): “Deze afspraken zijn uitermate belangrijk, omdat ze helpen om onze ambities samen met de gemeentes en de HVR sneller waar te maken. De komende jaren ligt de focus vooral op het ook echt waarmaken van deze afspraken. Wij hebben daar het volste vertrouwen in”.
Wim Jongejan De huurdersvereniging Rheden: "Ik kijk terug op een zeer goede samenwerking en heeft er het volle vertrouwen in, dat Vivare, de gemeente Rheden en de HVR hun ambities gaan waarmaken, ondanks de moeilijke omstandigheden in de woningmarkt".
Op de foto van links naar rechts: Wim Jongejan (HVR), Gea Hofstede (Gemeente Rheden) en Alfred van den Bosch (Vivare).
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.