Publiek welkom bij openstelling gemeentehuisje en tijdscapsule in weiland Ellecom

30 jun 2023, 13:00 Nieuws
openstelling raket didegs rheden 450 jaar
ELLECOM - Veel voorbijgangers hebben zich afgelopen week afgevraagd, wat de blinkende, zilveren raket doet in het weiland aan de Middachterallee. En wat dat te maken heeft met het jubileum-gemeentehuisje, dat ook in hetzelfde weiland te vinden is…
Wie hier meer van weten wil, is van harte welkom om de raket deze zomer te bezoeken. Dit kan op een aantal zondagmiddagen deze zomer, tussen 13 en 16 uur. Zo is het mogelijk om daadwerkelijk even in de stoel plaats te nemen van Didès Elspa Révellas, tijdreiziger en vermeende oprichter van de gemeente in 1573.
Ook het gemeentehuisje ‘de paddestoel’, zal dan geopend zijn. Hierin bevindt zich de expositie over ‘Het verhaal van de Kist’, die gevonden is bij de sloop van het gemeentehuis vorig najaar. In het weiland is verder het kunstwerk ‘De Graszandloper’ van Robin Weijers te bezichtigen. De toegang tot alledrie is gratis. Hoogzomer (23 en 30 juli en 6 augustus), zijn de raket en het gemeentehuisje echter gesloten.
Voor wie nog meer wil zien, kan ook een bezoek brengen aan de even verderop gelegen Turnhal in Ellecom. Daar heeft de IJsselbiënnale een groepsexpositie ingericht. En in de Bundel in Dieren aan het Ericaplein, is eveneens de expositie over ‘Didès & Het verhaal van de Kist’ te zien t/m 14 juli, tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Ook hier is de toegang gratis. Het gemeentehuisje en de tijdscapsule zijn een co-productie van Illusions Factory, de Dingenfabriek en Cultuurbedrijf RIQQ i.h.k.v. 450 jaar Rheden.
(Bijschrift foto: De tijdscapsule van Didès is deze zomer te bezichtigen in het weiland aan de Middachterallee. (Foto: Cultuurbedrijf RIQQ))
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.