Repair Café Dieren donderdag 22 augustus

16 aug , 9:21 Nieuws
repaircafe pleister dieren
DIEREN - Op donderdag 22 augustus van 19:00 tot 21:00 uur is het weer tijd voor het Repair Café Dieren in de Oase, aan het Ericaplein 1 te Dieren.

Wat doet het Repair Café?

Het Repair Café is dé plek waar kapotte spullen een tweede leven krijgen. In plaats van uw kapotte items weg te gooien, kunt u ze meenemen naar het Repair Café, waar deskundige vrijwilligers klaarstaan om samen met u te kijken hoe uw spullen gerepareerd kunnen worden. Hiermee draagt u bij aan het verkleinen van de afvalberg, doet u iets duurzaams, én bespaart u geld.

Hoe werkt het?

Wanneer u het Repair Café bezoekt, wordt u gevraagd om u in te schrijven en kort uit te leggen wat er kapot is. Daarna wacht u tot u aan de beurt bent. Er zijn vrijwilligers aanwezig met expertise in verschillende vakgebieden, zoals elektronica, kleding en textiel, fietsen, en nog veel meer. Samen met de reparateurs bekijkt u wat er aan de hand is en hoe het gerepareerd kan worden.
Als er nieuwe onderdelen nodig zijn, krijgt u advies over wat u nodig heeft en waar u het kunt aanschaffen. Vervolgens kunt u het onderdeel meenemen naar een volgend Repair Café, waar het voor u gemonteerd kan worden. Als er geen nieuwe onderdelen nodig zijn, kan de reparatie vaak dezelfde middag of avond nog worden uitgevoerd.

Wat kost het?

De reparaties zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Uw donaties helpen bijvoorbeeld om de huisvesting van het Repair Café te bekostigen en om nieuwe gereedschappen aan te schaffen.

Wat niet?

Houd er rekening mee dat het Repair Café geen spullen repareert die te groot zijn om onder de arm mee te nemen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via: [email protected]

Wist u dat?

Bij Repair Café Dieren kunt u niet alleen terecht met uw kapotte apparaten, maar ook met textiel. Zij hebben drie vrijwilligers die (bijna) alles van textiel kunnen repareren. Bijvoorbeeld een kapotte zoom in uw favoriete jasje maken of uw gordijn inkorten. Zij kunnen het! U kunt met alles komen wat u onder uw arm kunt meenemen.
Repair Café Dieren is iedere tweede zaterdagmiddag en iedere vierde donderdagavond van de maand in de Oase.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.