Rhedelijk Cultureel gaat weer beginnen

07 sep 2022, 17:18 Nieuws
rhedelijk cultureel seizoen 2020
RHEDEN/DIEREN - Rhedelijk Cultureel gaat weer beginnen. Niet alleen in Rheden, maar ook in Dieren, worden vanaf de tweede week van september lessen gegeven. En zoals je van Rhedelijk Cultureel mag verwachten zijn er weer veel dingen te doen en vooral heel veel leuke dingen!

Muzieklessen

In de tweede week van september starten de muzieklessen weer. Zowel in Rheden als in Dieren kan er dan les gevolgd worden in zang, piano, gitaar, viool, basgitaar en drums. In de loop van het seizoen starten ook jamsessies. Zowel voor de jeugd als voor jongeren worden er wekelijkse momenten gepland waarin samenspelen met professionals terugkerend wordt.
Als nieuwe leerlingen eerst eens kennis willen maken met de docent dan kun je je opgeven voor een proefles.

Theater- en musicallessen

Ook voor de theater- en musicalliefhebbers is er weer een humoristisch, spannend en mooi aanbod!
Dit jaar werken alle groepen, jong en oud, aan verschillende optredens. Zo is Rhedelijk Cultureel weer aanwezig bij het Dickens festival Velp, het Anton Pieck festival Dieren, de Kerstwandeling over de Posbank en het eigen Humorfestival.
Ze maken dit jaar twee grote muziektheatervoorstellingen. ‘Cirque Mata’ vertelt het levensverhaal van Mata Hari, de legendarische, exotische danseres die ook in Rheden heeft gewoond. Ze spelen deze voorstelling in maart in de turnhal van Ellecom. Een bijzondere, dansante voorstelling op een heel bijzondere plek dus!
In juli spelen ze de voorstelling ‘Ann en Meander’ in openluchttheater De Pinkenberg. Alle deelnemers van Rhedelijk Cultureel (ook de jeugdgroepen) kunnen meedoen aan deze spectaculaire voorstelling over de grootste goudvondst van Europa die in Velp werd gedaan. Het wordt een muzikale voorstelling met 300 deelnemers die samen dansen, musiceren en spelen.
Nog meer te doen!
In het najaar gaat de voorstelling ‘Ik ben niet rijk, ik ben een astronaut’ in première. Een voorstelling met als thema armoede. Ook geven ze muzieklessen op verschillende Azc’s en zullen ze druk aan de slag gaan met het 450-jarig bestaan van de gemeente Rheden in 2023.
Ze starten in dit seizoen ook een ‘Ministerie van goede ideeën’, coachings en trainingen om kunst en cultuur een meer maatschappelijke waarde te geven en een nieuwe voorstelling over klimaatverandering.
Dankzij bijdragen van Provincie Gelderland en het VSBfonds kan Rhedelijk Cultureel weer vol gas vooruit en staan ze te springen om er een mooi seizoen van te maken!
Meer informatie over het komende seizoen staat op onze website: www.rhedelijkcultureel.nl. Daar kun je je ook online opgeven voor de theater- en muzieklessen of een proefles. Rhedelijk Cultureel accepteert de Gelrepas of biedt de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Kijk voor meer informatie ook even op de site of mail naar [email protected] .
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.