Rheden Nieuws eet nog geen kerstmenu

20 nov 2016, 14:56 Nieuws
harderwijkerweg 19 11 16 001
Vandaag verschijnen overal in het straatbeeld alweer kerstversieringen: kerstbomen in etalages, kerststerren voor de ramen en kerstverlichting in de straten.
Uw columnist hecht aan voldoende aandacht voor het Sinterklaasfeest dat uiteraard op 5 december gevierd dient te worden.
Hierbij een paar recepten in de Sinterklaassfeer: een leuke amuse , suikervrije pepernoten om met kinderen te maken of suikervrije marsepein . Suiker wordt vooral toegevoegd omdat het goed in de smaak valt en goedkoop is. Marsepein moet veel amandelen bevatten en die zijn zoet van zichzelf, toevoegen van suiker kan geheel achterwege blijven.
Heel geschikt voor bij de koffie en thee of als nagerecht is deze sinterklaastaart of heel bruikbaar voor na 5 december als de pepernoten over zijn of in de aanbieding gaan chocolademelk en pepernotentaart .
Afgelopen week heeft u columnist zeer genoten van een wildavond op Rhederoord. Ontvangst met hoornblazers bij vuurkorven en met Glühwein, diverse amuses, wildzwijnham, hert en appeltaart. Alles zeer smakelijk bereidt, mooi opgemaakt en begeleidt met lekkere extra’s.

Het inspireerde tot een oefening voor het kerstmenu op deze stormachtige zondag:

Zo kan een herfstdag toch nog een mooie dag worden.

Rheden eet smakelijk!