Sonsbeekvlotconcerten 20 mei met ‘Sonsbeek Dubbel’

16 mei , 12:57 Nieuws
sonsbeekvlotconcertenfacebook12187691441205194421
ARNHEM - Sonsbeekvlotconcerten laten weer iets van zich horen. Sonsbeekvlotconcerten presenteren in op Tweede Pinksterdag, 20 mei, ‘Sonsbeek Dubbel’.
Tussen 12.00 uur tot 16.00 uur treden twee geweldige ensembles op. De optredens vinden plaats op het Sonsbeekvlot bij Brasserie De Boerderij in Park Sonsbeek.

‘Sonsbeek Dubbel’

Onder de naam ‘Sonsbeek Dubbel’ laat Jan-Joris Heling, de organisator van Sonsbeekvlotconcerten, twee orkesten optreden. Beide zijn actief in verschillende muziekstijlen. Op deze wijze is een crossoverfunctie gecreëerd. Zo wordt de blaasmuziek én de bigbandmuziek gepromoot. Dus treden voor jou op de Isseltaler Musikanten en het Klarendal Jazzorkest.

12.00 uur: Isseltaler Musikanten

De Isseltaler Musikanten uit Rheden, staan onder leiding van Cyrille van Poucke en spelen op hoog niveau traditionele en nieuwe Böhmische blaasmuziek. Sinds de oprichting in 1977 is de kapel haar Böhmische Egerländerroots trouw gebleven. Diverse werken van Ernst Mosch und sein Egerländer Musikanten en diverse andere Böhmische (jonge) componisten zullen tijdens het programma de revue passeren.

14.15 uur: Klarendal Jazzorkest

Ooit ontstond het Klarendal Jazzorkest (KJO) in de bekende Arnhemse volkswijk. Vandaar de naam van deze vitale big band, die onder de leiding van Guus Tangelder steeds andere uitdagingen aangaat. De gastsolist is Lukas Proske op accordeon. Tijdens 'Sonsbeek Dubbel' biedt KJO aan accordeonist Lukas Proske de gelegenheid om te schitteren in een aantal interessante arrangementen voor bigband en solist. Deze bijzondere combinatie vereiste ook een speciale keuze voor de composities, die soms een Zuid-Oost-Europese, balkanachtige sfeer uitademen. KJO speelde in voorgaande jaren al enkele keren op het vlot in de vijver van Sonsbeek. De muzikanten bewaren goede herinneringen aan de sfeer en het publiek en verheugen zich op de 20ste mei.

Sonsbeek vlotconcerten

De zogenaamde Vlotconcerten of Promenadeconcerten maken al meer dan veertig jaar deel uit van de zomerse evenementen in het Sonsbeekpark. In 1978 is de serie opgestart door de gemeente Arnhem en de VVV en vervolgens overgenomen door Arnhem Promotion. Lange tijd was Paul Wijtvliet de drijvende kracht. In 2018 en 2019 werden de concerten georganiseerd door de Stichting Sonsbeekfestival/Stichting Straatleven. Inmiddels heeft organisator Jan-Joris Heling het stokje overgenomen.
Jan-Joris Heling: “De concerten op het vlot dreigden verloren te gaan, hetgeen ertoe zou leiden dat vanaf het prachtige concertpodium met natuurlijke akoestiek geen muziek meer zou klinken. Dit ging mij te ver, vandaar dat ik zelf naar de mogelijkheden ben gaan zoeken om de concerten door te laten gaan. Op 20 mei wordt een leuke en muzikale middag gegarandeerd. Of je nu langskomt voor een wandeling, de hele dag blijft, of komt kijken tijdens een kopje koffie bij de brasserie, je mag gratis naar de muziek luisteren."
isseltaler musikanten0
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.