Spectaculaire aankomst ruimteschip uit 2073 verwacht op zondag 18 juni in Ellecom

06 jun 2023, 20:12 Nieuws
perkament dides en tijdcapsule historisch centrum gelderland
ELLECOM - In het kader van 450 jaar Rheden, wordt op zondag 18 juni in Ellecom de spectaculaire aankomst verwacht van het ruimteschip van tijdreiziger Didès Elspa Révellas. Volgens het Historisch Centrum Gelderland is de aankomsttijd 14 uur, in het weiland naast de Zutphensestraatweg 1 in Ellecom.
Men verwacht dat de tijdreiziger uit 1573 ook daadwerkelijk aan boord is en het publiek veel kan vertellen over zowel het verleden als de toekomst van de gemeente Rheden.

6 meter hoog ruimteschip

Wie houdt van locatietheater en een onverwachte ontknoping, kan zijn of haar hart ophalen op zondagmiddag 18 juni. Volgens de berekeningen gaat het om een ruimteschip van 6 meter hoog. Aan boord zou ruimte zijn voor de bemanning, de visionair en ontwerper van Spaanse afkomst: Didès Elspa Révellas.
Walter de Wit, oud voorzitter van de Historische Kring, zal deze middag de toeschouwers bijpraten over het onderzoek naar de mysterieuze figuur. Verder is een team van deskundigen ingeschakeld om de aankomst te begeleiden.
Het publiek is van harte welkom om bij dit spektakel aanwezig te zijn. De toegang is gratis.

Ontknoping

Lang zijn de inwoners van de gemeente Rheden in spanning gehouden w.b. het onderzoek naar de kist uit 1573, die bij de sloop van het oude gemeentehuis gevonden is. In wekelijkse episodes heeft het Historisch Centrum Gelderland informatie vrijgegeven over de inhoud van de kist, waaronder verschillende historische documenten. Hieruit kwam een verrassend verhaal naar voren over Didès Elspa Révellas, de mogelijke grondlegger van de gemeente. De gevonden landkaart heeft uiteindelijk de locatie onthuld van de aankomst van deze van oorsprong Spaanse tijdreiziger.
Het Verhaal van de Kist is in 10 delen na te lezen op de website van de gemeente Rheden 450 jaar .

Aankomst ruimteschip

  • Wanneer: Zondag 18 juni 2023
  • Aanvang: 14 uur
  • Locatie: Ellecom / Middachterallee, weiland naast Zutphensestraatweg 1
  • De toegang is gratis
(Bijschrift bij de foto: De bouwtekening van het ruimtevaartuig dat zondag 18 juni aankomt, gevonden in de kist uit 1573. (Bron: Historisch Centrum Gelderland))
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.