Staande ovatie voor Toneelvereniging Micro, hilariteit alom

08 mrt 2017, 15:48 Nieuws
microgroep
DIEREN - Voor een bijna volle theaterzaal in Theothorne nam Toneelvereniging Micro zaterdagavond 4 maart een staande ovatie in ontvangst voor haar blijspel 'Doktertje spelen.' Henk Holterman, de nieuwe regisseur van Micro, had duidelijk werk gemaakt van de personages. De spelers waren volledig in de huid van hun alter-ego gekropen.
De grote theaterzaal was voor de gelegenheid omgetoverd tot de centrale hal van ‘Stichting vereniging ‘Het Ziekenhuis’ te Dieren’. Het publiek waande zich meer dan veilig in het theater, waar nooit eerder zoveel dokters en verplegend personeel aanwezig was.
In aanloop naar de voorstelling beloofde Micro haar publiek de lachspieren danig op de proef te zullen stellen. Die belofte hebben de spelers helemaal waargemaakt. De zaal werd getrakteerd op een ouderwets gezellige toneelavond voor jong en oud.

Het toneelstuk

Op het podium wist een kleine crimineel zich door een merkwaardig misverstand als de nieuw aangekondigde arts voor te doen. Dat leidt tot een aantal komische ontwikkelingen en al snel is iedereen het spoor bijster. Om de werkdruk in het ziekenhuis enigszins te verlichten stuurt moeder overste tot ieders vreugde een non naar het ziekenhuis.
Hilariteit alom als de hoofdzuster deze non even later verstrengeld aantreft in de armen van de verpleger, die een duidelijke voorkeur heeft voor mannen.
Ook patiënt Annie, een hoogzwangere Amsterdamse, weet een behoorlijke stempel te drukken op het reilen en zeilen van de verpleegafdeling. De ontknoping is spannend tot het einde, maar een ding is duidelijk. In Dieren is niet langer een nepdokter actief.
Toneelvereniging Micro brengt op zaterdagavond 4 november een nieuw stuk ten tonele in Theothorne.
Eerder bericht: