Stengere controle en handhaving op afvaldumping en fout parkeren

15 okt , 13:22 Nieuws
afvaldumpjpg rn
GEMEENTE RHEDEN - Veel inwoners storen zich en ervaren overlast van zwerf-dumpafval en fout parkeren, gemeente Rheden krijgt hier veel klachten en meldingen over. 
Team Toezicht en Handhaving van de gemeente Rheden gaat daarom strenger controleren en erop toezien dat de regels volgens de Algemene Politie Verordening (APV) worden nageleefd. Bij overtreding wordt er gehandhaafd door middel van het uitschrijven van een bekeuring.
Steeds vaker wordt grof huishoudelijk afval zoals stoelen, matrassen, witgoed en bouwafval naast containers of in de openbare ruimte neergezet. Ook zwerfafval is een groeiend probleem. Om dit tegen te gaan, gaat Team Toezicht en Handhaving vaker (in burger) posten.
Tekst gaat verder onder de foto
afvaldump buurtvrienden velp
Melden
Inwoners die een afvaldumping of zwerfafval zien, kunnen dat melden via www.rheden.nl/meldingdoen of via de Fixi App. Gemelde dumpingen worden geregistreerd en onderzocht.
De verwijderingskosten worden indien mogelijk bij overtreders in rekening gebracht. Dit kan variëren tussen de 75 en 250 euro per overtreding.

Ophalen/wegbrengen

Inwoners kunnen 1 keer per jaar gratis grofvuil thuis op laten halen, meerdere keren is dit mogelijk middels een betaling per hoeveelheid, of zelf wegbrengen naar het recycleplein in Doesburg. Dit geldt ook voor grote, elektrische apparaten (witgoed). Meer informatie hierover staat op Grofvuil wegbrengen of laten ophalen - Gemeente Rheden
Verzamelcontainers worden regelmatig geleegd. In de afvalkalender kunnen inwoners zien wanneer de verschillende soorten regulier afval worden opgehaald. Meer informatie staat op Inzameling afval - Gemeente Rheden

Toezicht in de blauwe zones Velp en Dieren

Veel inwoners ervaren ook overlast van het niet naleven van de regels die gelden in de blauwe zones. Team Toezicht en Handhaving gaat in het centrum van Velp en in Dieren strenger toezien op fout parkeren en onjuist gebruik van de parkeerschijf. Als dat nodig is, wordt hier ook gehandhaafd.
Afvaldump
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.