Studenten knappen groene omgeving Velpse monumenten op

04 okt , 15:59 Nieuws
studenten van hall larenstein 1
VELP - “We willen nieuwe leden van onze studentenvereniging meteen betrekken bij de Velpse gemeenschap. Hebben jullie een project waar studenten een dag aan het werk kunnen en waar ze iets tot stand kunnen brengen waar iedereen plezier van heeft?” vroeg bestuurslid Louise Nijhoff van studentenvereniging Quercus van Hogeschool Van Hall Larenstein.

Een groep eerstejaarsstudenten aan de slag

Het gezelschap ging aan het werk bij het Herdenkingsmonument aan de Vijverlaan en bij het Monument voor moedige mensen in WO2, op de hoek van de Hoofdstraat en de Hogeweg. Het groen en de paden in het park zijn grondig aangepakt zodat het park en het monument er weer mooi bij liggen.

Herdenkingen in 2025

“In Velp wordt van 12 tot en met 19 april 2025 uitgebreid stilgestaan bij 80 jaar vrijheid. Daarin spelen deze herdenkingsmonumenten een belangrijke rol. Daarom is nu een heel goed moment om het de omgeving rondom beide Velpse WO2-monumenten een grote opknapbeurt te geven”, zegt Sandra Holtjer, coördinator Herdenken & Vieren van Stichting Velp voor Oranje.
Louise Nijhoff vult aan: “Ook ons bestuur legt hier tijdens de Dodenherdenking ieder jaar bloemen. We beschouwen het als een eer dat we deze klus voor de Velpse gemeenschap mochten doen.”
Teamleider Buurtbeheer van de gemeente Rheden, Stefan Leemreize: “Elk jaar doen de studenten iets voor de gemeenschap. Dit jaar kwam het aanbod via Oranjevereniging Velp bij Buurtbeheer van de gemeente. Wij zijn hier bijzonder blij mee. Met zo’n groep enthousiaste studenten konden we echt iets extra’s doen, dat is fantastisch.”
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.