Succesvolle actie voor zieke Velpenaar

17 nov 2015, 00:07 Nieuws
maurice leenders2
'Mijn naam is Maurice Leenders uit Bemmel, bij mijn looptrainer Jan Langedoen (Arnhem-Loopt) uit Velp is in juni van dit jaar de ziekte van Kahler geconstateerd. Dit is een vorm van kanker waarbij het beenmerg wordt aangetast en die vaak dodelijk is.
Dat vond ik zo erg voor hem zodat ik een actie gestart ben op 6 september,via het Radboud Oncologiefonds wilde ik zoveel mogelijk geld binnen proberen te halen voor onderzoek naar de ziekte van Kahler.
Daarvoor heb ik op 18 oktober de marathon van Amsterdam succesvol gelopen. Het was een hele aparte ervaring om zo een marathon te lopen, en zelfs 8 minuten sneller dan mijn eerste marathon in Rotterdam in april 2015.
Deze actie heeft veel impact gegeven, meer dan ik had gedacht. We hebben er veel voor gedaan zoals verspreiding via Facebook, en verschillende kranten hebben ons de aandacht gegeven. Ook hebben we een uitnodiging van de Medisch Immunoloog van het Radboud Dr. Hans Jacobs gehad. Hij heeft ons uitgelegd hoe hij deze ziekte onderzoekt en waar het bij elkaar gelopen sponsorgeld naar toe gaat! Tevens heb ik hem afgelopen week de cheque uitgereikt.
Het is voor ons een mega bedrag geworden dat ik ook niet verwacht had, maar liefst €3072,50. Ik ben echt heel blij dat ik het gedaan heb voor Jan en hopelijk gaat het de goede kant op zodat hij ons weer kan gaan trainen!
Hierbij wil ik iedereen bedanken die hier een 'steentje' aan bijgedragen heeft'.