Thema-avond: “Heeft u nog vertrouwen in de rechter?”

29 sep 2023, 10:40 Nieuws
ontmoetingskerk dieren
DIEREN - Op zondag 8 oktober 2023 wordt in de Ontmoetingskerk aan de Admiraal Helfrichlaan 54 te Dieren een thema-avond “Heeft u nog vertrouwen in de rechter?” georganiseert door Werkgroep Geloof en Maatschappij van de Raad van Kerken Veluwezoom. Aanvang 20.00 uur.
Mr. Yvo van Kuijck is voormalig rechter bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, maar nog steeds actief op het terrein van de Tbs-maatregel en de levenslange gevangenisstraf. Vanuit zijn brede ervaring als (straf)rechter zal hij in zijn inleiding ingaan op veel gehoorde vragen zoals:
  • Weet de rechter wel wat er leeft in de samenleving?
  • In hoeverre is er sprake van rechtvaardigheid?
  • Hoe gaat de rechter om met emoties in de zittingzaal en kan hij wel tot een objectief oordeel komen?
  • Is een rechterlijk oordeel niet ook maar gewoon een “mening”?
  • En hoe zit het met rechterlijke dwalingen?
  • Kunnen wij ondanks wat er in de praktijk mis gaat, toch nog vertrouwen hebben in de rechter?
Na de inleiding is er gelegenheid om met de spreker in discussie te gaan en nadere vragen te stellen. De Werkgroep Geloof en Maatschappij van de Raad van Kerken Veluwezoom organiseert deze avond. Toegang gratis met vrije gift .
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.