Traditioneel paasvuur ontstoken in Laag-Soeren

09 apr 2023, 17:33 Nieuws
paasvuur laag soeren 2023 1
LAAG-SOEREN - Zaterdag 8 april 2023 werd voor de 75e keer weer het Paasvuur ontstoken op het weiland hoek Badhuislaan / Jut van Breukelerwaardlaan. Dit onder grote belangstelling van de inwoners.
Hoewel er op veel plekken in Nederland een verbod staat op de Paasvuren in i.v.m. de stikstofproblematiek mocht het Paasvuur in Laag-Soeren dit jaar doorgaan. Voorgaande jaren was dit enkele keren afgelast de heersende droogte en door Corona.
Om 20.00 uur werd door Soerens Belang het Paasvuur, bestaande uit snoeihout, pallets en kleine takken ontstoken. Veel daarvan was door inwoners die zaterdagmorgen tussen 8.30 en 12.00 uur bijeen gebracht.
Natuurlijk ontbrak muziekvereniging Sempre Crescendo deze avond ook niet, zij zorgde voor een vrolijke noot tijdens het branden van de houtstapel. Ook stond er een kraam bij de ingang van het weiland met diverse drankjes.
Het was een geslaagde dag voor iedereen, oftewel een mooie voortzetting van deze Soerense traditie.

Klik op de bovenste foto voor meer foto's.

Het nieuws
van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl
bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.