Velp behoudt deze zomer nog twee van de vier Velleper Donderdagen

13 feb 2017, 11:57 Nieuws
zbcfa88gxxemxza5ybwfn8g80 velp velleper donderdag 18juli2013 rhn 4
VELP - De leden van de ondernemersvereniging BIZ Centrum Velp hebben zich onlangs uitgesproken om twee van de normaal vier Velleper Donderdagen terug te laten komen vanaf 2017. Voor de beide geschrapte te dagen komen er alternatieven in juni en september.
Na een traditie van 37 jaar wordt de zomerse reeks van vier braderieën in het centrum van Velp aangepast naar nog maar twee. De eerste en de laatste Velleper Donderdagen verdwijnen van de evenementenkalender van Veelzijdig Velp. De twee overgebleven donderdagen worden op27 julien3 augustusgehouden van 11.00 tot 21.00 uur. De opzet van de braderie blijft in principe hetzelfde echter zonder de thema’s, zoals die er veelvuldig waren. De twee evenementen die nu wegvallen komen op een nieuwe manier weer terug.

Themamarkten

Het eerste nieuwe evenement is op zaterdag 24 juni
. Op deze dag komen er in het centrum van Velp een aantal themamarkten, zoals een brocante, een markt met streekprodukten, boeken en kunst en een kindergedeelte. Op een tweetal podia vinden optredens plaats en zijn er straattheateracts te zien. Waarschijnlijk komt er ook een standwerkersconcours.

Volop Velp

Het tweede nieuwe evenement wordt gehouden opzaterdag 9 september. Deze dag heeft de titel Volop Velp meegekregen. De hele dag staat in het teken van het begin van een nieuw seizoen. De ondernemers treden naar buiten en veel Velpse verenigingen, groepen, clubs en organisaties presenteren zich aan de Velpse bevolking.

Onderzoek

Er zijn verschillende redenen waarom voor deze nieuwe opzet is gekozen. Vorig jaar is er tijdens de Velleper Donderdagen een onderzoek gedaan naar de herkomst van de bezoekers en een enquête gehouden onder diezelfde bezoekers. Daaruit bleek dat slechts een kwart van de bezoekers van de braderieën uit Velp kwam en 75% uit de verre en nabijgelegen omgeving en grotendeels uit toeristen bestond.

Enquête

Uit een enquête is naar voren gekomen dat meer dan de helft van de bezoekers niet op de hoogte was van de thema’s van de braderieën. Van degene, die dat wel wisten, kon bijna niemand vertellen welke thema’s dat waren en waar die te vinden waren. De organisatie stak ieder jaar veel geld, tijd en energie in deze thema’s.
De twee alternatieven zijn meer gericht op de inwoners van Velp en die uit de directe omgeving. Een bijkomend argument is de concurrentie van de Nijmeegse Vierdaagse tijdens de eerste Velleper Donderdag. Ook de start van de vakantie in de regio is van invloed op de bezoekersaantallen.

Voorbereiding

De voorbereidingen voor de vier zomerse evenementen zijn inmiddels gestart. De twee Velleper Donderdagen zijn uit handen gegeven aan Star Promotions. BIZ Centrum Velp heeft voor het evenement van 9 september de medewerking gevraagd van het Velpse verenigingsleven. Op donderdag 16 februari vindt hierover een informatieavond plaats in zalencentrum Parkstate in Velp.
Aanmelden kan nog door telefonisch contact op te nemen met activiteitenregisseur Jan Huurman van BIZ Centrum Velp , 06 241 66 241.