Velpse brandweer druk met schoorsteenbrand in Schoolstraat

16 dec 2016, 23:01 Nieuws
schoolstraat 16 12 16 010
VELP – Afgelopen vrijdagavond werd de Velpse vrijwillige brandweer gealarmeerd voor een brand aan de Schoolstraat te Velp.
Al snel schaalde de brandweer op tot middelbrand, mogelijk waren er nog personen in het pand aanwezig, gelukkig bleek dit niet het geval. Ook een ambulance en hoogwerker werden ter plaatse geroepen. Een bewoonster van het naastgelegen huis is vanwege het inhaleren van rook uit voorzorg, voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.
Aangekomen bleken de bewoners niet thuis te zijn, maar wel de open haard brandend achter te hebben gelaten. Vervolgens ontstond er een schoorsteenbrand en deze wist tussen de wanden en het dakbeschot terecht te komen.
De brandweer had veel moeite het vuur onder controle te krijgen, hiervoor zullen er gaten gemaakt moeten worden in het dakbeschot om de brand volledig te kunnen doven. De Gelderlander vermeldt nog dat er mogelijk asbest vrijgekomen is, dit is niet bevestigd door de brandweer.
Er is zoals te verwachten valt, is er veel schade ontstaan door de brand, de woning was kort geleden nog helemaal gerenoveerd.
Klik op de bovenste foto voor meer foto's.