Week van de gezondheid: Vitesse GOALS maakt kinderen én ouders bewust van een gezonde leefstijl

22 okt 2021, 18:26 Nieuws
2019811
DIEREN - Vrijdag 22 oktober was de officiële start van het Vitesse GOALS programma in de gemeente Rheden. Het programma maakt kinderen van de basisschool en hun ouders bewust van een gezonde leefstijl.
Drie scholen doen mee: de Kameleon (Velp), Rheder Enk (Rheden) en de Wensvogel (Dieren). Na de herfstvakantie start het gezondheidsprogramma van 12 weken waarbij het accent ligt op voeding, beweging, ontspanning en middelengebruik.
(Tekst gaat verder onder de foto)
2045661
Tijdens het kick-off moment maakte een groep kinderen van basisschool De Wensvogel alvast een start, zij deden mee aan een fit-test. Na de herfstvakantie gaat het programma dus echt los. Twaalf weken lang komt een Vitesse GOALS coach een dag per week op school: lekker sporten en bewegen na school, maar ook lessen over gezonde voeding, ontspanning, slaap en middelengebruik.
(Tekst gaat verder onder de foto)
2088ca1
Na de fit-test gaf Vitesse Betrokken – de maatschappelijke tak van de Arnhemse profclub – meer uitleg over het programma. Wethouder Sport & Jeugd, Marc Budel, benadrukte het belang van een gezonde leefstijl en is blij met de samenwerking tussen scholen en Vitesse: “Dit is een prachtige samenwerking tussen een grote voetbalclub uit de stad en de basisschool in de buurt. Na corona is aandacht voor gezonde leefstijl extra belangrijk. Daar zetten we als gemeente volop op in. Mooi is dat de laatste metingen de GGD een afname laten zien in het aantal Rhedense kinderen met overgewicht. Het werkt dus om te investeren in sport, leefstijl en jeugd!”
(Tekst gaat verder onder de foto)
206f531

Geïnspireerd door de echte profs

Als professionele voetbalclub weet Vitesse als geen ander hoe belangrijk een gezonde leefstijl is. Als je dagelijks hard traint en in wedstrijden op de toppen van je kunnen moet presteren, wil je dat je lichaam in goede conditie is. De bijzondere overwinning op Engelse topclub Tottenham Hotspur van afgelopen donderdag was anders nooit gelukt. Als extra inspiratie komen tijdens Vitesse GOALS ook spelers van Vitesse langs om de kinderen te vertellen over hoe zij zich fit houden en hoe je daaraan kunt werken.
(Tekst gaat verder onder de foto)
2060641
“We zijn met Vitesse GOALS al een aantal jaren actief en succesvol in Arnhem, maar willen ook buiten Arnhem van meerwaarde zijn. We zijn blij dat we nu ook echt ‘over de grens’ gaan en in de gemeente Rheden aan de slag kunnen!”
vertelt Edward Sturing, clubicoon van Vitesse. Liesbeth van de Beeten is adjunct directeur van de school en vult aan: “Gezonde leefstijl is voor onze school erg belangrijk. Twintig weken per jaar bieden we schoolfruit aan, we hebben een drinkwater-tappunt op het schoolplein en kinderen mogen de hele dag water drinken. Daarnaast lopen we voorop als het gaat om bewegingsonderwijs, met voor iedere klas 1,5 uur per week les van een vakdocent. Vitesse GOALS is een geweldige aanvulling daarop. Mooi aan het programma is dat de echte profs de kinderen inspireren: zij laten zien hoe ver je kunt komen als je je best doet en hard werkt.”.
(Tekst gaat verder onder de foto)
20adda1

Week van de Gezondheid

Van zondag 17 oktober t/m vrijdag 22 oktober is het de Week van de Gezondheid voor de gemeenten Rheden en Rozendaal. Iedere dag staat een gezonde gebeurtenis, project of verhaal in de schijnwerpers. Hiermee wordt het nieuwe Preventieakkoord voor Rheden & Rozendaal gelanceerd: Samen Sterker Gezond. Een grote groep organisaties sloten dit akkoord voor de zomer, met plannen en concrete acties die de gezonde keuze dichterbij brengen. Drie thema’s staan centraal: lekker in je vel (gezonde leefstijl), wijs met geld (financiële gezondheid) en samen sterker (ontmoeten en sociale contacten). Kijk ook op www.samensterkergezond.nl .

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s

205bfd1
Het nieuws
van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl
bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.