Een werkelijk multiculturele samenleving

05 mrt 2017, 14:01 Nieuws
2015 09 13 dorpsstraat dorpskerk rheden 002
RHEDEN - Salam Adel Al-Gaim, academisch onderzoekster aan de Universiteit Delft, is vrijdagavond 17 maart speciale gast in de Dorpskerk in Rheden in het ‘Theologisch Café’.
Als progressieve moslima heeft ze een duidelijke droom: een werkelijk multiculturele samenleving. Deze avond zal ze vertellen hoe ze dit wil bereiken.
Salam Adel Al-Gaim is naast onderzoekster ook consultant rondom innovatie aan de Saxion University. Haar geboortegrond is het Midden-Oosten, maar ze woont al ruim 20 jaar in Nederland. Momenteel woont ze in Rheden met haar echtgenoot en drie kinderen. Ze is moslima en haar geloof, de islam, ligt tegenwoordig internationaal onder een vergrootglas.
De rol van de Koran is uiteraard onderwerp van gesprek. Net als de bijbel bij ‘ons’, wordt de Koran in de islam verschillend geïnterpreteerd, van progressief en liberaal tot het andere uiterste (fundamentalistisch). Ze gaat in op wat het met haar doet dat haar geloofsgenoten en de islam negatief worden benaderd sinds ‘Parijs’ en ‘Berlijn’.
Hoe staan politieke ontwikkelingen in Nederland in verhouding met haar droom: een werkelijk multiculturele samenleving en de stappen die zij voor ogen heeft om dat te bereiken?
De inloop is om 20.00 uur. Bezoekers kunnen dan plaatsnemen in de Dorpskerk, met een kopje koffie of iets anders. In het eerste deel van de avond wordt Salam Adel Al-Gaim geïnterviewd. Na een pauze kunnen bezoekers haar vragen stellen. De toegang is gratis. We hopen u te verwelkomen.