Wethouders gemeente Rheden lezen voor tijdens Nationale Voorleesdagen

26 jan , 17:57 Nieuws
wethouders gemeente rheden lezen voor tijdens nationale voorleesdagen 2024 1
DIEREN/VELP - Op woensdag 24 januari was wethouder Dorus Klomberg van de gemeente Rheden druk in de weer met voorlezen! Om 09.00 uur en om 10.15 uur pakte hij zijn favoriete boeken erbij in de bibliotheek van Dieren, aan het Ericaplein. Daarna trok hij naar Manon op locatie Expeditie Dieren, waar hij om 11.15 uur nog meer verhalen deelde. En op 25 januari stond hij om 09.30 uur en om 10.15 uur paraat bij de Kroezeboom in Rheden.
Op 26 januari was het de beurt aan wethouder Ronald ter Hoeven. Hij nam het voorleesstokje over en stond om 09.30 uur en 10.15 uur klaar in de bibliotheek aan Den Heuvel in Velp. Ronald ter Hoeven las voor aan zo'n 34 kinderen en hun begeleiders in de bibliotheek van Velp. De kinderen luisterden aandachtig naar zijn verhaal en stelden vragen wanneer dat nodig was. Ook genoten ze van een poppenspel en dia's op het scherm. Tijdens het voorlezen was het opvallend stil! Na een half uurtje vertrokken de kinderen weer naar school of de opvang. Het was een zeer geslaagde ochtend!

Waarom al die voorleesactie?

Nou, dat kwam door de Nationale Voorleesdagen, die van woensdag 24 januari tot en met 3 februari plaatsvonden in bibliotheek Veluwezoom. De Nationale Voorleesdagen sluiten perfect aan bij het initiatief om dagelijks vijftien minuten voor te lezen in de klas of groep. Zo ervaren kinderen het plezier van boeken.

Voorlezen doe je samen!

Het is niet alleen leuk, maar ook hartstikke belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom waren er allerlei scholen en opvanglocaties uitgenodigd voor een gezellig voorleesfeestje in de bibliotheek tijdens de Nationale Voorleesdagen. Dit jaar lazen we voor uit 'Help! Een verrassing', het prentenboek van 2024. Deelname aan het feestje was gratis, maar aanmelden was wel nodig vanwege de verwachte drukte.

Help! Een verrassing!' van Miriam Bos

Het kleurrijke prentenboekdebuut 'Help! Een verrassing!' van Miriam Bos staat vol humor, kleur en liefde. Het gaat subtiel over 'jezelf mogen zijn'. Suusje Eekhoorn heeft namelijk een verrassing voor August de Vos bedacht. Maar wat zou dat zijn? August houdt van rust, terwijl Suusje juist dol is op avontuur. Komt dat wel goed? Een prentenboek met prachtige illustraties, geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3,5 jaar.
Wil je meer leuke activiteiten en voorleestips ontdekken? Neem dan een kijkje op: www.bibliotheekveluwezoom.nl/nationalevoorleesdagen .

Klik op de bovenste foto voor meer foto's.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.