Wijziging portefeuilles collegeleden gemeente Rheden

11 sep , 11:08 Nieuws
nieuwe college 2022 2026
GEMEENTE RHEDEN - De bestuursperiode van het college van B&W is halverwege. Een moment om terug te kijken en een blik vooruit te werpen. De afgelopen twee jaar kenmerkte zich onder andere door de aankondiging van de vermindering van de Rijksbijdrage en de moeilijke besluiten die daarbij horen in de diverse portefeuilles en de gevolgen voor de samenleving.
Voor de komende twee jaar staat het college nog een nieuwe opgave te wachten op het gebied van volkshuisvesting. Namelijk het realiseren van twee nieuwe inclusieve woonwijken in Dieren en Velp. Kijkende naar de huidige portefeuilleverdeling zou dat een onevenredige verzwaring betekenen voor de portefeuille van wethouder Gea Hofstede. Daarom heeft het college besloten tot een herverdeling.
De thema’s volksgezondheid en duurzame mobiliteit vallen vanaf 1 oktober 2024 onder verantwoording van wethouder Ronald ter Hoeven. Wethouder Paul Hofman is vanaf die datum verantwoordelijk voor de Wmo en de portefeuille van wethouder Dorus Klomberg wordt uitgebreid met de thema’s begraafplaatsen en straatnaamgeving.
Kijk voor de totale portefeuilleverdeling op Overzicht collegeleden - gemeente Rheden.
De komende tijd zullen de collegeleden zoveel mogelijk zelf hun partners in de samenleving hiervan op de hoogte stellen.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.