Zwembad De Berkel in Rheden van energie netwerk af

15 mei 2023, 14:32 Nieuws
zonnepaneel
Zoals u weet zijn de prijzen voor energie het afgelopen jaar geëxplodeerd. Hierdoor hebben inmiddels meerdere zwembaden uit de omgeving moeten besluiten de deuren te sluiten. Tot nu heeft Zwemjufmirjam, (de exploitant van De Berkel) dit kunnen voorkomen, zelfs zonder prijsverhogingen of toeslagen aan de klant te vragen. Ze zijn hier bijzonder trots op!
De verwachting is niet dat de energieprijzen (op kort termijn) zullen terugkeren naar het niveau van vroeger. Om te voorkomen dat er ingrijpende maatregelen moeten worden genomen hebben ze besloten het complete pand te verduurzamen en van het gas af te gaan.
Inmiddels is er een start gemaakt met het plaatsen van een compleet zonnesysteem. Op het platte dak van het pand zullen 52 zonnepanelen geplaatst worden welke het pand en de warmtepompen zullen gaan voorzien van stroom om het zwembad te verwarmen. Hierdoor zal het gebruik van energie tot een minimum beperkt worden, mogelijk zelfs energie neutraal. Het systeem zal door de panelen stroom opwekken om de warmtepompen van energie te voorzien.
Deze zullen op hun beurt de temperatuur van (zonne)boilers dusdanig hoog maken dat het bad daarmee op temperatuur gehouden wordt. Zoals al jaren het geval is, het zwembad is voorzien van een afdek deken. Hierdoor wordt de afgifte aan de lucht, en daarmee de afkoeling van het water nihil. Tijdens openingstijden wordt er wel warmte afgegeven waardoor het bij-verwarmen van de zwemzaal en de overige ruimten minimaal is.
Van 15 t/m 21 mei 2023 zullen de werkzaamheden voor het zonnesysteem plaatsvinden.Binnen enige weken zal de start gemaakt worden voor de warmtepompen. Hierdoor is het mogelijk dat de bezoekers hinder ondervinden. Dit zal hoofdzakelijk op de parkeerplaats zijn, de zwemlessen hebben gewoon doorgang. Het parkeren zal voor bezoekers aan de weg moeten gebeuren.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.