Nieuwe techniek voor Burgernet 2.0

Foto: Burgernet

REGIO – Burgernet is vernieuwd, met nieuwe mogelijkheden en kanalen kunnen opsporingsacties nu nog makkelijker, sneller en efficiënter worden uitgevoerd. Het systeem is versterkt en helemaal klaar voor de groeiende aantallen acties en gebruikers.

Burgernet steeds vaker succesvol

Dit is nodig omdat Burgernet steeds vaker met succes wordt ingezet. Het verouderde opsporingssysteem is nu – na 10 jaar trouwe dienst – vervangen door een eigentijdse versie. Gemeenten en Politie verwachten met het vernieuwde Burgernet nog vaker heterdaadacties succesvol op te kunnen lossen en vermiste personen nog sneller terug te vinden.

Burgernetapp

De Burgernetapp is verder ontwikkeld en verbeterd. Nieuw is het gebruik van foto’s, wat het zoeken naar personen of voertuigen een stuk eenvoudiger maakt. De politie meldkamer kan een foto meesturen met het Burgernetbericht en deelnemers kunnen via de app tijdens de actie nu ook foto’s sturen naar de meldkamer. En er zijn nog meer verbeteringen. Zo gebruikt de app de GPS-locatie van de smartphone om berichten te sturen over incidenten in de omgeving. Oproepen kunnen meteen worden gedeeld via social media. Ook met WhatsAppgroepen. Reageren op een oproep kan direct via de ‘Bel met de politie’-knop.

Nu ook deelnemen via Facebook Messenger

Deelnemen kon al via de Burgernetapp, via Twitter en sms- of spraakberichten. Maar vanaf nu kan deelnemen zelfs ook via Facebook Messenger. Al meer dan 2,4 miljoen mensen doen mee. Burgernetoproepen worden straks ook getoond op matrixborden en lichtkranten, bijvoorbeeld in openbare ruimtes en in de bus of de tram. Het betreft hier alleen vermissingen. Zo kunnen nog meer mensen mee helpen zoeken.

Burgernet werkt heel eenvoudig. Deelnemers ontvangen een oproep om mee te zoeken naar een persoon of voertuig in hun omgeving. Vaak gaat het om een vermissing, diefstal of een overval. Als mensen iets zien, bellen ze rechtstreeks met de meldkamer en kan de politie direct verder met de tip.

Kijk voor meer informatie op: https://www.burgernet.nl/.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden