Apeldoorner (44) opgepakt na mishandeling treinconducteur

ARNHEM – Een 44-jarige man uit Apeldoorn is in de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 september door de politie in Arnhem aangehouden op verdenking van mishandeling van een treinconducteur.De conducteur had de man even voor één uur gecontroleerd in de trein op het station Arnhem Centraal. Hij bleek geen treinkaartje en identiteitsbewijs bij zich te hebben. Toen hij zich omdraaide om een en ander te verifiëren zou de Apeldoorner hem hebben geduwd of getrapt waardoor de conducteur pijn ondervond. De man werd met behulp van toezichthouders op het perron aangehouden en aan de politie overgedragen. De conducteur heeft aangifte gedaan.Handen af van hulpverlenersDe politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politieambtenaren zal de politie Gelderland-Midden haar medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politieambtenaren en andere hulpverleners met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen deze beroepsgroep altijd wordt verhoogd.

ARNHEM – Een 44-jarige man uit Apeldoorn is in de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 september door de politie in Arnhem aangehouden op verdenking van mishandeling van een treinconducteur.
De conducteur had de man even voor één uur gecontroleerd in de trein op het station Arnhem Centraal. Hij bleek geen treinkaartje en identiteitsbewijs bij zich te hebben. Toen hij zich omdraaide om een en ander te verifiëren zou de Apeldoorner hem hebben geduwd of getrapt waardoor de conducteur pijn ondervond. De man werd met behulp van toezichthouders op het perron aangehouden en aan de politie overgedragen. De conducteur heeft aangifte gedaan.
Handen af van hulpverleners
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politieambtenaren zal de politie Gelderland-Midden haar medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politieambtenaren en andere hulpverleners met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen deze beroepsgroep altijd wordt verhoogd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen