Doesburg, Zevenaar, Lunteren, Ede

DOESBURG – Een 40-jarige vrouw uit Doesburg is donderdagavond op Den Helder in haar woonplaats door de politie aangehouden omdat ze onder invloed en zonder rijbewijs op een brommer reed. De vrouw trok rond half acht de aandacht van agenten doordat ze met een lekke band reed. Bij controle roken de agenten alcohol waarop ze mee moest voor een ademonderzoek. Daarbij werd een alcoholpromillage gemeten van twee keer de limiet. De Doesburgse bleek bovendien geen rijbewijs te hebben. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

DOESBURG – Een 40-jarige vrouw uit Doesburg is donderdagavond op Den Helder in haar woonplaats door de politie aangehouden omdat ze onder invloed en zonder rijbewijs op een brommer reed. De vrouw trok rond half acht de aandacht van agenten doordat ze met een lekke band reed. Bij controle roken de agenten alcohol waarop ze mee moest voor een ademonderzoek. Daarbij werd een alcoholpromillage gemeten van twee keer de limiet. De Doesburgse bleek bovendien geen rijbewijs te hebben. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

ZEVENAAR – Een 48-jarige vrouw zonder woon- of verblijfplaats is donderdagavond 6 september aangehouden wegens vernieling en bedreiging. De vrouw zou bij een dokterspost met spullen hebben gegooid en een medewerker hebben bedreigd. 
Rond 18.15 uur kwam de melding bij de politie binnen. Gewaarschuwde agenten die naar de opgegeven plek reden troffen de 48-jarige vrouw op de parkeerplaats van de dokterspost aan. De vrouw, die kennelijk onder invloed van alcohol was, zou de medewerker hebben bedreigd omdat ze niet had mogen/kunnen douchen. De 48-jarige werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ze zit nog vast voor nader onderzoek. Voor de openbare dronkenschap kreeg de vrouw een boete. De medewerker van de dokterspost heeft aangifte van de bedreiging gedaan.
Handen af van hulpverleners
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politieambtenaren zal de politie Gelderland-Midden haar medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politieambtenaren en andere hulpverleners met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen deze beroepsgroep altijd wordt verhoogd.

ZEVENAAR – In Zevenaar zijn donderdagavond 6 september op de Lentemorgen een 18-jarige jongen uit die plaats en een 21-jarige Didammer aangehouden voor het bezit van verboden wapens. 
Omstreeks 21.00 uur werd er een melding gedaan van een verdachte situatie en parkeerplaats in Zevenaar. De gewaarschuwde agenten die poolshoogte gingen nemen troffen de opgegeven auto aan en controleerden de twee mannen. Daarbij zagen zij in de wagen leeg verpakkingsmateriaal liggen dat kennelijk gebruikt wordt voor verdovende middelen. Ook werd er een busje pepperspray aangetroffen. Tijdens een fouillering gaf de 18-jarige jongen ook een mes aan de agenten. Hierop werd het tweetal aangehouden en meegenomen voor verhoor. Na onderzoek bleek dat de 21-jarige Didammer niets te maken had met de zaak en is hij gelijk in vrijheid gesteld. De 18-jarige jongen zit nog vast voor nader onderzoek. De pepperspray en het mes zijn in beslag genomen.

LUNTEREN – Het Verkeershandhavingsteam van de Politie Gelderland Midden heeft donderdagavond 6 september op verzoek van buurtbewoners op de Meulunterseweg in Lunteren een snelheidscontrole gehouden. 
Tussen 15.30 uur en 21.30 uur werd met een lasergun de snelheid van 1500 passanten gemeten. Van die 1500 mensen overtraden 358 passanten de maximale toegestane snelheid van 60km/u. De hoogste gemeten snelheid was 176 km/u, een snelheidsovertreding van 117 km/u. Deze automobilist kwam kort daarna nog eens terugrijden met een snelheid van 112 km/u. De man of vrouw wacht binnenkort een forse boete op de deurmat.

EDE – Een 80-jarige man uit het Noord-Hollandse Warder is donderdagochtend 6 september op de Radonstraat in Ede na een bedrijfsongeval gewond geraakt. De man was met zijn voet klem komen te zitten onder de laadklep van een vrachtwagen. 
Omstreeks 11.00 uur werd er een melding van een bedrijfsongeval gedaan. Het 80-jarige slachtoffer was kippen aan het uitladen. Toen tijdens het uitladen de laadklep van de vrachtwagen werd bediend, kwam de man met zijn voet klem te zitten onder de laadklep. Toen de man zijn laars en sok uittrok zag hij dat hij bloedde en dat er twee tenen in de sok achterbleven. Direct daarna werd 112 gebeld. Het ambulancepersoneel heeft de man meegenomen naar het ziekenhuis. De Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

EDE – In een Edese woning heeft de politie in de nacht van donderdag 6 september op vrijdag 7 september een 36-jarige man uit die plaats aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 28-jarige vrouw te hebben geslagen.
Omstreeks 03.30 uur waarschuwde het 28-jarige slachtoffer zelf de politie. Ze vertelde dat zij zojuist door haar man was geslagen, die kennelijk onder invloed van alcohol was. Gewaarschuwde agenten die poolshoogte gingen nemen zagen zichtbare verwondingen bij de vrouw. Ze verklaarde dat haar man haar een kopstoot had gegeven en dat ze hierdoor was gevallen, waarna hij haar aan de haren had getrokken. Ook zou de man haar bij de keel vastgepakt. Toen de agenten de woning werden binnengelaten kwam de 36-jarige Edenaar hun tegemoet lopen die ook zichtbare verwondingen had aan zijn gezicht. Hij gaf zichzelf aan en ging met de agenten mee. De man zit nog vast voor verhoor. 


 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen