GroenLinks Rheden: Voorkomen is beter….

Foto: Groenlinks.nl

GROENLINKS – Bij de behandeling van de kadernota in de gemeente Rheden zal GroenLinks een pleidooi houden om fors te investeren in preventie in het sociaal domein.

De noodzaak hiervoor is groot, want op dit moment is het dweilen met de kraan open in deze gemeente. Zo scoren we binnen de regio heel slecht op een aantal leefstijlfactoren, zoals overgewicht, sport en bewegen, roken en mentale gezondheid bij jongeren. Ook voelen de inwoners uit onze gemeente zich gemiddeld minder gezond.

GroenLinks stelt voor om een miljoen euro vrij maken om in te zetten op een gezondere samenleving.

“Gezond zijn is veel meer dan alleen niet ziek zijn, het gaat erom dat je je dagelijks leven in eigen handen hebt en goed kan functioneren in de maatschappij”, zo vindt Tim Endeveld, de fractievoorzitter van GL.

Door nu echt in te zetten op preventie wil GroenLinks een impuls geven aan echte veranderingen in het sociaal domein. De gemeente moet zich veel meer inzetten om inwoners te helpen langer gezond te zijn. Dit biedt grote voordelen voor de inwoners zelf, maar ook voor de gemeente. De zorgvraag zal hierdoor op termijn afnemen en zo komt er meer ruimte voor de inwoners die de zorg wel echt nodig hebben. Daarnaast is preventie de enige manier om de zorgkosten in de hand te houden, aldus GroenLinks gemeente Rheden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen