Nieuwe politieke partij voor #GRV2022: Volkspartij Politiek Rheden

Foto: Volkspartij Politiek Rheden

GEMEENTE RHEDEN – De Volkspartij Politiek Rheden is een nieuwe loot aan de stam van de Rhedense politiek.

Theo KooijmansOprichter Theo Kooijmans

Oprichter Theo Kooijmans speelde al langer met het idee om met een nieuwe lokale politieke partij aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 deel te nemen. Volgens hem is een groot deel van de Rhedense kiezers niet vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Het gedoe met de Posbank en het Rozendaalse Veld gaf Theo het laatste duwtje. De Rhedense kiezer staat op één. Maar de partij is niet blind voor wat er zich op nationaal niveau afspeelt. Zaken die de Rhedense burger rechtsreeks raken.

Waar staat Volkspartij Politiek Rheden in het politieke spectrum

Volkspartij Politiek Rheden voelt zich verwant aan de ideeën van landelijke partijen ter rechterzijde. Dan hebben we het over de klimaat- en duurzaamheidshysterie, de verwurging van de agrarische sector, de toenemende macht van Europa, de immigratie die ons sociale stelsel onder druk zet en de woningtekorten opdrijft of geneuzel over woke en diversiteit.

Op zoek naar kandidaat-raadsleden

Volkspartij Politiek Rheden is op zoek naar enthousiaste kandidaat-raadsleden die willen werken aan een sociaal rechtvaardige gemeente Rheden. Schroom niet en bel Theo Kooijmans op 06 – 338 669 60 of mail naar [email protected] om een afspraak te maken.

Enkele speerpunten:

  • Posbank moet toegankelijk blijven open blijven voor de inwoners van Rheden , ook met de auto. Scenario A uit het Masterplan Veluwezoom is daarvoor een geschikte oplossing. In ieder geval willen wij een referendum waarmee de Rhedens burger zich kan uitspreken over het al dan niet openhouden van de Posbank voor gemotoriseerd verkeer.
  • Hondenlosloopgebied op het Rozendaalse Veld moeten openblijven als hondenlosloopgebied.
  • Terugdringen van de rol van commerciële marktpartijen in de zorgsector. Maak een einde aan de race naar de bodem van de markt. Niet de prijs maar de kwaliteit van zorg is bepalend. De gemeente dient daarom een sturende rol te pakken in de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning waarin de overheidszorg voor senioren, jeugd, minder-validen, thuiszorg en dagbesteding zijn ondergebracht.
  • Steun voor de lokale ondernemer, de lokale economie.
  • Bevorderen van een bloeiend verenigingsleven
  • Zeer kritisch beschouwen van de energietransitie. Minder windmolens of zonneparken, geen biomassacentrales maar steun geven aan landelijke initiatieven voor andere energiebronnen als kernenergie en waterkracht
  • Onderzoek naar alle mogelijke intergemeentelijke en regionale samenwerkingsverbanden vooral daar waar de democratische legintimatie in het geding komt.
  • Kritisch volgen van de bouwkosten van infrastructuur en grote projecten als bijvoorbeeld de bouw van het nieuwe gemeentehuis. De uitgaven hiervoor moeten binnen het daarvoor ter beschikking gestelde budget blijven.
  • Inventarisatie van alle subsidieregelingen. Per regeling moet worden onderzocht in hoeverre deze zinvol is en anders worden afgebouwd.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden