Welke lijsttrekker past bij jouw ideale samenleving?

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

DIEREN – Het gaat nu écht ergens om bij de lokale verkiezingen in de gemeente Rheden. Grote thema’s als corona, klimaat, veiligheid en gezondheidszorg staan op de agenda.

Jouw stem is dus belangrijk. Maar op wie moet je stemmen?

Waar staan de lijsstrekkers in jouw gemeente voor? In de Bibliotheek Dieren kun je zaterdagmiddag 12 maart kennismaken met de lijsttrekkers van jouw gemeente. Wat zijn hun standpunten? En welke partij past het beste bij jou?

Samen met de lijsttrekkers spelen de deelnemers het dialoogspel Minimaatschappij. Het spel maakt moeilijke vraagstukken op een luchtige manier bespreekbaar en geeft inzicht in standpunten van de partijen én van jezelf. Zo weet je beter aan wie je je kostbare stem wilt geven.

Dialoogspel Minimaatschappij

Het spel gaat zo: midden in de oceaan ligt een prachtig, maar nog volledig onbewoond eiland. We mogen het gaan inrichten zoals wij dat willen en de mogelijkheden zijn eindeloos. Een droom voor elke lijsttrekker: eindelijk kun je al idealen waarmaken! Er zijn echter ook andere kapers op de kust die graag met dit eiland aan de slag gaan. Gelukkig is er de spelleider van Stichting Terra Nova, die met vragen en stellingen helder krijgt wat iedereen écht belangrijk vindt om het eiland veilig en leefbaar te maken.

Iedereen wordt uitgedaagd om kritisch naar zichzelf en de wereld om zich heen te kijken. Waar liggen de verschillen, en welke onderwerpen verbinden ons?

Meedoen?

Meedoen aan het deze interactieve middag rond de gemeenteraadsverkiezingen is gratis. Plaats en tijd: de Bibliotheek Dieren, zaterdag 12 maart van 14.00 tot 16.00 uur.  Aanmelden is niet verplicht, maar wel gewenst. Bel daarvoor de Bibliotheek Dieren, tel. 0313-41 54 76 of meld je aan via www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen