‘Ik buurt mee!’-platform en Biljoenbad onderwerpen bij werkbezoek minister Hanke Bruins Slot

VELP – Op zaterdag 12 maart heeft minister Hanke Bruins Slot (CDA) van Binnenlandse Zaken en  Koninkrijksrelaties een bezoek gebracht aan Velp. Daarbij is zij te gast van CDA Rheden. Op het  programma stonden de natuurspeelplaats aan de Gruttostraat, die door inwoners met de bekende ‘Ik buurt mee!’-vouchers gerealiseerd is.

Minister Hanke Bruins Slot:

“Mooi om te zien hoe de inwoners hier zélf  initiatieven kunnen opstarten om hun buurt mooier en beter te maken. In april kom ik met  wetgeving om dit landelijk meer mogelijk te maken en te verankeren. In Rheden doen ze dit ál, via ‘Ik buurt mee!’.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Werkbezoek minister Hanke Bruins Slot (CDA) aan Velp

Biljoenbad

In het twee deel van haar bezoek nam zij een kijkje bij het Biljoenbad in Velp. Daar sprak zij  inwoners die om wat voor reden dan ook niet meer vrijuit kunnen bewegen (reuma, MS,  overgewicht, e.d.) op het land. In het Biljoenbad lukt dat (weer) wel. Minister Bruins Slot heeft als speerpunt “een overheid die dienstbaar en dichtbij is” en wil meer werk maken van het versterken  van de lokale democratie. Beide projecten zijn daar een mooi voorbeeld van.

Lijsttrekker van CDA Rheden Marc Budel:

“Natuurlijk zijn we apetrots dat we inzetten op buurtinitiatieven en een  duurzaam zwembad met een speciaal doelgroepenbad. Dat deze minister naar onze gemeente  komt, dit ziet en daarover in gesprek gaat met onze inwoners, voor wie we het doen,… gewoon  super!!” 

(Tekst gaat verder onder de foto)

Werkbezoek minister Hanke Bruins Slot (CDA) aan Velp

Ik buurt mee! 

Om 10.30 uur begon de minister haar bezoek bij de natuurspeelplaats aan de Gruttostraat in Velp. Buurtbewoonster Pauline Luteijn is initiatiefneemster van het eerste uur en heeft de minister verteld hoe zij samen met buren het project tot een succes heeft weten te maken. Er zijn al 159 initiatieven mogelijk gemaakt met de ‘Ik buurt mee!’-vouchers van de gemeente Rheden: van buurtbankje tot AED, van pluktuin tot trapveldje. Het is een zeer succesvol programma: goede ideeën worden  werkelijkheid omdat buurtgenoten elkaar weten te vinden.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Werkbezoek minister Hanke Bruins Slot (CDA) aan Velp

Biljoenbad

Om 11.00 uur vervolgde de minister haar bezoek aan Velp bij het Biljoenbad. CDA Rheden heeft  jarenlang geijverd voor een nieuw zwembad, inclusief een zogenoemd doelgroepenbad. Dit  ingegeven door de grote wens van lokale zorgprofessionals en inwoners met artrose, reuma,  hartfalen of revaliderend na een operatie. Hierdoor is het mogelijk om allerlei inwoners de mogelijkheid te bieden om aan hun gezondheid te werken. Ieder op zijn of haar niveau. Het blijkt een voltreffer. Vanwege de financiering – het bad wordt gefinancierd uit zowel sport- als  WMO-budget – ontving het bad de landelijke Innovatieprijs Zwembaden van de Vereniging Sport en  Gemeenten. Ook hier was de minister onder de indruk. 

(Tekst gaat verder onder de foto)

Werkbezoek minister Hanke Bruins Slot (CDA) aan Velp

 

Gemeenteraadsverkiezingen

Na Rheden zette de auto van de minister koers richting Zutphen. Voor de afdeling CDA Rheden was het bezoek van de minister de bekroning van een goede en intensieve verkiezingscampagne. Komende week kunnen inwoners op 14,15 en 16 maart hun stem uitbrengen. 

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Werkbezoek minister Hanke Bruins Slot (CDA) aan Velp

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen