Ingezonden: GroenLinks geeft reactie op VVD bericht op Rheden Nieuws

Foto: Henk Moes

INGEZONDEN – Een reactie op het artikel van VVD voorzitter Yola Hopmans. Beste Yola, graag wil ik jou een reactie geven naar aanleiding van het artikel in Rheden Nieuws, van 17 april 2022. Om te beginnen is het goed je er aan te herinneren dat de verkiezingen al achter de rug zijn en de kiezer onze gemeente Rheden heeft gekozen.

Jij weet ook als geen ander dat de kiezer altijd gelijk heeft en een overweldigende keuze heeft gemaakt voor een andere koers. Jullie hebben vele jaren volop de macht gehad en samen met de confessionele partijen het beleid in Rheden kunnen bepalen. De VVD heeft nu haar machtspositie moeten afstaan en dat is de realiteit van de komende vier jaren.

Het lijkt me dan ook legitiem en zelfs wenselijk, dat GroenLinks haar wensen voor een beter leefklimaat in de gemeente gaat uitvoeren. Dat gaat ze niet vanuit een machtspositie doen, maar vanuit de overtuiging dat GroenLinks dat niet alleen kan. Iedereen mag en kan meedoen. In de coalitie of eventueel in de oppositie. Daar is helemaal niets mis mee en dat heet democratie.

Wat is het jammer dat jullie met het artikel in de media zelfs niet het geduld hebben kunnen opbrengen om de onderhandelingen af te wachten en vanuit jullie nieuwe, misschien iets bescheidener positie, te bezien wat het nieuwe beleid gaat worden.

Wij begrijpen best wel dat dit met zo’n verjongde fractie lastig is, maar geloof me: soms is het vanuit enige reflectie goed om eens te bezien waar jullie aandeel in het besturen van de gemeente zou kunnen bestaan. Dat betekent ook wel dat je hier en daar nog eens zou moeten kijken of de onwrikbare standpunten misschien toch eens moeten worden heroverwogen en de ruimte zou moeten worden gezocht om aan te sluiten bij de, door de kiezers gewenste, meerderheid in deze gemeente.

Wellicht brengen de wensen van GroenLinks kosten met zich mee. Uiteraard is dat een heel belangrijk aspect in de afwegingen die wij willen en moeten maken. Maar enkele procenten verhoging van de OZB voor de bezitters van huur- en koopwoningen zal altijd in evenwicht zijn met de voordelen die deze bewoners gaan ontvangen: aandacht voor klimaat, de menselijke maat en een eerlijker samenleving.

Ik wens jullie een goede vier jaren met veel boeiende en opbouwende discussies in de gemeenteraad. Met vriendelijke groet,

Ingezonden door: Henk Moes, Onafhankelijk burger, Raadsvolger GroenLinks

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen