Reactie VVD, CDA en VPR op het persbericht over de formatievorming

Foto: Rheden Politiek

GEMEENTE RHEDEN – Na weken van radiostilte werden VVD Rheden, CDA Rheden en de Volkspartij Politiek Rheden op 4 mei verrast via een persbericht van gemeente Rheden en diverse Social Media uitingen dat de coalitieonderhandelingen spoedig verlopen.

Eind mei wordt het coalitieakkoord in een aan de raad gepresenteerd.

“Tot onze grote verbazing lazen wij ook dat de formateur Leo Bosland in gesprek is met alle partijen om te komen tot een raadsagenda met onderwerpen die de partijen gezamenlijk willen gaan bespreken. VVD Rheden, CDA Rheden en de Volkspartij Politiek Rheden hebben na een kennismakingsgesprek op 15 april jongstleden met de formateur niets meer gehoord van hem of de coalitievormende partijen. Dat wij dus in gesprek zouden zijn over een raadsagenda klopt niet.”

De partijen betreuren deze gang van zaken en hopen dat deze manier van opereren geen voorbode is van hoe de komende coalitie te werk zal gaan.

(VVD Rheden: Yola Hopmans, CDA Rheden: Cyril Weijers, Volkspartij Politiek Rheden: Theo Kooijmans)

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen