Gespreksavond GroenLinks over cultuur, landschap en de rol van de provincie

Foto: Boekhandel Jansen & de Feijter

VELP – Hoe kan kunst en cultuur bijdragen aan ons welzijn en de leefbaarheid van de dorpen? En wat is de toekomst van de natuur en het landschap tussen de IJssel en Veluwe?

Op vrijdag 10 maart 2023 lichten diverse sprekers toe waarom deze onderwerpen van belang zijn voor de gemeente, en welke rol de provincie daarbij speelt. De bijeenkomst wordt in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen georganiseerd door GroenLinks Rheden.

Rheden heeft een rijk cultureel leven, met veel verenigingen en culturele activiteiten. Met spreker Doeko Pinxt, directeur van de Riqq (Rhedense Instelling voor Kunst en Cultuur) bespreken we welke kansen en ontwikkelingen er binnen de gemeente zijn, maar ook welke zorgen er zijn over mogelijke bezuinigingen op kunst en cultuur door de provincie.

Tweede spreker Tim Endeveld, fractievoorzitter van GroenLinks Rheden en ingenieur bos en natuurbeheer, neemt ons in zijn verhaal mee naar de natuur, het landschap en het landgebruik tussen de Veluwe en IJssel. Want Rheden mag dan een uniek landschap hebben, maar de natuur in de Veluwezoom staat zwaar onder druk, onder andere door de hoge stikstofuitstoot. De IJsselvallei kent zijn eigen problemen: het landschap verandert, de waterkwaliteit is onvoldoende en we moeten nadenken over hoe we omgaan met toenemende weersextremen. Welke oplossingen ziet dhr. Endeveld voor deze problematiek en hoe zou je dat kunnen bereiken?

Als derde spreker zal Silvia van Amerongen, kandidaat Statenlid reflecteren op de twee speerpunten van de andere sprekers. Welke rol heeft de provincie bij het ondersteunen van kunst en cultuur, en hoe kan provinciaal beleid de kwaliteit van het landschap versterken? En welke andere speerpunten heeft GroenLinks Gelderland? Net als bij de twee eerste sprekers zal er ook hier ruimte zijn voor gesprek en vragen.

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 10 maart in boekhandel Jansen & De Feijter in Velp. De inloop is vanaf 19:30 uur. Entree is gratis, en aanmelding is niet nodig.

GroenLinks Rheden, gemeente Rheden

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen