CDA Rheden: Gemeente Rheden moet de broekriem aanhalen

Foto: CDA Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Afgelopen dinsdag is de begroting van de gemeente Rheden behandeld in de gemeenteraad. CDA Rheden heeft tegen gestemd want zij maken zich grote zorgen.

De begroting is wel sluitend, maar er zijn veel onzekerheden. Met een heel klein zuchtje wind zakt de begroting als een kaartenhuis in elkaar. Zo is een lijst met besparingen van 11 miljoen opgenomen, maar het is maar zeer de vraag of die ook gehaald worden. Veel concrete plannen daarvoor zijn er in ieder geval nog niet. En wat dan? Gaat het dan ten koste van de algemene reserve, die de afgelopen jaren al gedaald is tot nog maar 5 miljoen?

“Als CDA missen wij een gevoel van urgentie. Als je in een huishouden financieel krap zit, dan spreek je met elkaar af dat je alleen doet wat echt nodig is. Al het andere moet maar even wachten. Ook al betekent dat dat veel dingen niet door kunnen gaan. En dat geldt zeker als je te maken hebt met schulden. Die houding van ‘het is zeker zinvol, maar nu kan het gewoon echt niet’ missen wij. En wat al helemaal niet kan is de forse verhoging van de OZB. De gemeente kijkt niet eerst naar zichzelf en trekt de broekriem strak aan, maar wendt haar probleem af op u als inwoner.”

Het CDA is daarom niet akkoord gegaan met de begroting.

“Ambities zijn mooi, maar ze mogen niet te kosten gaan van onze inwoners, verenigen en bedrijven. Wij hebben aangegeven dat het College op zoek moet gaan naar besparingen, uitstel en op bepaalde onderwerpen ook bezuinigingen. Het CDA streeft namelijk naar een gemeente die groen, gastvrij, zorgzaam maar ook financieel gezond is!”

Aldus CDA Rheden.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen