Volkspartij Politiek Rheden pleit met succes voor toestaan Pré-mantelzorgwoningen

Foto: Volkspartij Politiek Rheden

INGEZONDEN – De gemeenteraad heeft een motie van Volkspartij Politiek Rheden voor het toestaan van Pré-mantelzorgwoningen unaniem aangenomen. Een fantastisch resultaat! De motie was mede-ingediend door Beter Rheden.

De gemeente Rheden biedt al mogelijkheden voor mantelzorgwoningen. Zo’n woning wordt bij de hoofdwoning op eigen terrein geplaatst. Om er te mogen wonen is een zorg-indicatie nodig. Een pré-mantelzorgwoning is hetzelfde als een mantelzorgwoning, alleen mag je er al in wonen vóórdat er een mantelzorgsituatie is. In tegenstelling tot een mantelzorgwoning is voor een pré-mantelzorgwoning vaak wél een vergunning nodig.

Een belangrijk voordeel van de pré-mantelzorgwoning is dat er tijd is om je voor te bereiden op een situatie waarin wél mantelzorg nodig is. Het verlaagt stress en voorkomt tijdverlies en overhaaste beslissingen bij het treffen van regelingen en het ontwerp en de bouw van de mantelzorgwoning zelf.

Daarnaast wordt minder snel een beroep gedaan op externe zorg en vermindert het de druk op zorginstellingen. Bijkomend voordeel is dat het concept pré-mantelzorgwoning extra ruimte op de woningmarkt schept en de doorstroming op de woningmarkt bevordert. Er wordt immers een extra huishouden gevestigd.

Het proces om het voorstel inclusief alle regelgeving uit te werken vergt volgens de wethouder nog veel tijd maar wij rekenen erop dat dit uiterlijk medio 2025 in kannen en kruiken is.

Ingezonden door: Volkspartij Politiek Rheden

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen