Wandeling rond de Veluwezoom

Foto: Rob Wolfs

WANDELVERSLAG – Rob Wolfs wandelt door heel Nederland en maakt verslagen van zijn wandelingen. Dit keer maakte hij een Trage Tocht in en rond Ellecom.

Lees hier zijn bevindingen en laat u inspireren.

We maken vanuit Ellecom een mooie wandeling in de glooiende bossen aan de rand van het Nationaal Park Veluwezoom. Wat een stilte en rust, we komen er geen kip tegen.

Veel beukenlanen en loofbos, stevige heuvels en brede grindwegen. Over de Oude Arnhemse weg en de Gravensingel lopen we naar de Carolinahoeve, het befaamde pannenkoekenrestaurant midden in de bossen.

De route klimt door de Onzalige Bossen naar 70 meter hoogte. We passeren de Vossenbergen en Weversbergen op weg naar het voormalige landgoed Hagenau. Het landgoed ontleent zijn naam aan het in de Elzas gelegen plaatsje Hagenau.Een van de vroegere eigenaren, M.E. Havelaar, gaf het landgoed deze naam omdat hij hier zijn bosbouwopleiding had gevolgd.

Het laatste deel van de wandeling gaat over terrein van Hof te Dieren naar de Carolinaberg, het middelpunt van veertien lanen in een stervormig patroon. We dalen weer af naar de Middachterallee en maken nog een ommetje door de bebouwing van Ellecom.

Langs de Binnenweg is aan een aantal oude boerderijen nog goed te zien dat het dorp vroeger een agrarisch karakter had.

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/trage-tocht-ellecom/15514/

(Bron: Rob Wolfs @WolfsWandelplan, Ervaren wandelroutemaker. Routemaker Trage Tochten. Auteur van diverse wandelgidsen)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen