Senioren 1 Sios ’61 kampioen!

VELP/BORCULO – Bij winst in haar uitwedstrijd tegen Borculo kon Sios ’61 afgelopen zaterdagmiddag kampioen worden. En dat deed de ploeg met een daverende overwinning. Met 6-20 werd ruim gewonnen.

Vanaf het begin was de ploeg bij de les,de eerste aanval probeerde met lange aanvallen tot score te komen. De 0-1 was ook snel een feit, maar Olympia counterde wel gelijk de 1-1. Daarna was het Sios ’61 die de bovenliggende partij was, men scoorde er lustig op los. Olympia probeerde het wel maar was niet zuiver.

Via een 1-3 liep de ploeg uit na een mooie 2-9 voorsprong. De thuisploeg had het toen eigenlijk wel gezien,men wisselde volop en bracht jeugd in de ploeg. Echter Sios ’61 trok zich daar weinig van aan en ging de pauze in met een 4-14 ruststand.

De tweede helft was aan beide kanten rommelig, de senioren van Sios ’61 kregen veel ruimte maar verzuimden. Mede door het vele wisselen van Olympia bleef er steeds onrust in beide vakken. Echter de overwinning kwam totaal niet in gevaar, Sios liep wel wat verder uit na een 5-18 voorsprong.

In de laatste minuten speelde de velpse formatie de wedstrijd mooi uit en won met 6-20, het kampioenschap was een feit, de ploeg won 10 van de 11 wedstrijden. Een mooie geste na afloop van de wedstrijd, Olympia ’22 feliciteerde de ploeg uit Velp met een staande ovatie.

Volgende week is de laatste thuiswedstrijd tegen KVZ uit Zutphen.