“Veno in the wetlands” slopend parcours survivalrun

ARNHEM / VOLLENHOVE – De survivalrun in het Overijsselse Vollenhove beloofde een zware run te worden voor de deelnemers. “Het was één van de meest zware parcoursen die ik ooit heb gelopen”, vertelde Arnhemmer Joey Bakker na afloop. Hij won de run, al waren de verschillen kleiner dan ooit tevoren. 

Sinds enkele jaren wordt in Vollenhove op de tweede zaterdag in november de survivalrun georganiseerd. De wedstrijden zijn door de bond opgenomen in de kalender en tellen mee voor het seizoenkampioenschap. Veno is de Nedersaksische benaming van het stadje aan de rand van natuurgebied De Wieden, vandaar “Veno in de wetlands”. Het parcours was uitgezet in het natte veen- en keileemgebied net buiten het stadje. 
“Wet was het zeker!”, aldus tweevoudig nationaal kampioen Joey Bakker, “Het grondgebied om op te lopen was een van de meest zware parcours die ik ooit heb gelopen. Weken van te voren zeiden we al in de groep dat Vollenhove een zware run zou worden en we hebben niets te weinig gezegd”. Bakker wist de 44 hindernissen op het 8 km lange, slopend parcours af te leggen in een tijd van 55:50 minuten. 
j6rncsk9rc7ui58ilv49j0o9y
Kleine verschillen
Bakker eindigde hiermee als eerste, maar werd op de voet gevolgd door concurrent voor de titel Barend Westervelt uit Aalten. Het verschil bleek slechts 30 seconden. Met een kleine aarzeling bij een hindernis is dit voldoende om de run te verliezen. Dat gebeurde dus niet. Bakkers’ maatje Jesse de Heer uit Veenendaal legde beslag op de derde plaats, op ruim twee minuten. Tobias van der Mei uit Sintjohannesga bleef met 59:08 minuten ook binnen het uur en werd vierde.
Kippen en konijnen
Organisatoren van runs doen er alles aan deelnemers met originele hindernissen te verrassen. In Vollenhove was dit niet anders. Joey Bakker: “Net zoals alle runs kwamen we ook hier een leuke nieuwe hindernis tegen. Op een goed moment kwamen we aan de achterkant van de boerderij en moesten dwars door de stal met loslopende dieren. Een hond, kippen, katten, konijnen en weet ik veel wat ik allemaal nog meer langs zag schieten. Het gaf mij wel een aparte kick! Ook al werkte de hond niet echt mee, haha.”
“Op de helft” 
Het kampioenschap gaat over elf wedstrijden. Bij zes gewonnen wedstrijden is het kampioenschap binnen en Joey Bakker heeft er nu drie gewonnen. Bakker: “De eerste drie wedstrijden heb ik nu gewonnen, dus 3000 punten zitten in de pocket. Maar er komen nog acht JSCA wedstrijden. Als ik er nog drie mag winnen, ben ik verzekerd van een derde kampioenschap op rij. Maar tot die tijd… is nog niets beslist…”
De volgende wedstrijd is op 15 december in Dinxperlo.
Foto’s © Kees Bakker (klik op link voor een foto impressie)
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
p7dilz4caq4gowm6lk111zzl0
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen