AED geplaatst bij Sios in Velp

Foto: Sios’61

VELP – Korfbalvereniging Sios’61 heeft bij het clubgebouw op sportpark Overhagen (naast het Biljoen) een AED opgehangen. Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand.

De AED hangt buiten aan de muur van de kantine, links naast de spelersingang en kan eenvoudig gepakt worden. Zij danken leden van korfbalvereniging Sios’61, klaverjassers en ouders van jeugdleden van Sios’61, gemeente Rheden, IPA (International Police Association), Arentheem/Titus Brandsma college en Windhondenrenvereniging Swift die dankzij een donatie dit mede mogelijk gemaakt hebben. Sios ’61 zal in ieder geval de komende drie jaren het onderhoud bekostigen.

Ze hopen dat de AED nooit nodig zal zijn, maar mocht het nodig zijn, dan is er in ieder geval dit hulpmiddel aanwezig. De AED is eenvoudig te bedienen. De twee vlakke elektroden worden door de hulpverlener stevig op de borstkas van het slachtoffer bevestigd. De AED geeft alle stappen aan die moeten worden genomen door een spraakaankondiging en duidelijke pictograminstructies.

Na de zomervakantie zal op 6 september in de kantine voor geïnteresseerde een instructie en oefenavond plaatsvinden met betrekking tot reanimeren en het toepassen van de AED. De cursisten ontvangen vervolgens een officieel certificaat. Meer informatie is te vinden op www.sios61.nl

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen