Je rolstoel een excuus om niet te sporten? Zeker niet!

Foto: Uniek Sporten

Sporten in een rolstoel? Het is misschien niet het eerste waaraan je denkt. Je hebt een beperking, dus sporten lijkt onmogelijk. Maar dat is het echt niet. Er zijn heel wat sporten waarvoor een specifieke rolstoel of handbike beschikbaar is.

Start ook met sporten na deze zomervakantie!

Ook als je in een rolstoel zit, kun je sporten. En veel ook. Welke sport het wordt, hangt af van je beperking. Hoe beweegvaardig ben je? Dat kun je het best eerst bespreken met je huisarts. Je kunt natuurlijk direct voor je favoriete sport kiezen. Maar je kunt ook eerst een aantal sporten uitproberen. In revalidatiecentra doen ze dat vaak al; ze bieden meerdere sporten aan. Dan kun je ondervinden welke sport jou het beste ligt. Vervolgens ga je een keer kijken bij een club, meestal in de buurt. Je traint een keer mee. Vaak staan er bij zo’n club al rolstoelen die je kunt uitproberen. Om te vermijden dat je te snel moet beslissen over een nieuwe sport.

En leen de rolstoel via Uniek Sporten Uitleen

In 10 gemeenten in en rondom Arnhem kun je via Uniek Sporten Uitleen een sporthulpmiddel uitproberen. Met deze service krijg je de mogelijkheid om vier maanden een sportrolstoel, framerunner, handbike of aankoppelbike te lenen en zo een nieuwe sport te leren kennen. Uniek Sporten Uitleen is een laagdrempelige manier om een sporthulpmiddel uit te proberen. Je hoeft zo niet gelijk een nieuwe sportrolstoel aan te schaffen, maar je kunt eerst eens kijken of die sport wat voor je is.

Wil jij na de zomervakantie ook een (nieuwe) sport uitproberen? Begin dan eens een proefperiode met een één van de sporthulpmiddelen van Uniek Sporten Uitleen. Ga direct naar de website www.unieksporten.nl/uitleen en vraag jouw gratis hulpmiddel aan!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen