Judo toernooi Bushi: plezier staat voorop

Foto:

ARNHEM – Op zaterdag 22 juni werd voor de zesde maal het Bushi-toernooi gehouden in de Sport en spelzaal in de Arnhemse wijk De Laar Oost. 160 kinderen deden mee met het judotoernooi, waar plezier voorop staat.

Voor sommigen was het de eerste keer dat ze aan een judotoernooi te deelnamen. Voor anderen is het een bekend evenement, met voor iedere deelnemer een prijs. Het motto is van het laagdrempelige, interne judotoernooi van Bushi Arnhem is meedoen belangrijker dan winnen.  
  
Wethouder Elfrink
De Sport en spel zaal was feestelijk ingericht en al vanaf 9.15 uur kwamen ouders, opa’s en oma’s mee om te kijken naar de prestaties van de kinderen. Behalve familie, vrienden en kennissen, had dit keer ook wethouder van Sport in de gemeente Arnhem, Gerrie Elfrink, tijd vrij gemaakt om te komen kijken.      
Spel
Ieder kind was zo goed mogelijk ingedeeld op het eigen niveau en in een poultje met passende tegenstanders. Op vijf wedstrijdmatten werd met plezier en enthousiasme meerdere wedstrijden gejudood. Wat er in de lessen geleerd en geoefend is in spelvormen, werd nu in wedstrijdjes uitgeprobeerd: pootjelap, een houdgreep, duwen en trekken, of zelfs een mooie spierballen worp.   
  
Onder de indruk
Na de wedstrijden werd er door judocoach Joyce Ott – Jansen nog even terug gekeken op een mooi en succesvol judoseizoen én gaf de wedstrijdselectie een spetterende  judodemonstratie op muziek. Wethouder Elfrink was onder de indruk van het judotoernooi en de demo: “Goed om zo’n vitale club te zien, waar de oudere jeugd, ouders en vrijwilligers meehelpen om het toernooi te laten slagen”.  
Iedereen een prijs
Het Bushi toernooi werd afgesloten met en feestelijke prijsuitreiking. Iedere judoka op het podium en ieder kind een judobeker … bij sommigen werd hij later op de dag gevuld met ijs.
Meer informatie over judo, de club Bushi Arnhem en onze activiteiten kunt u vinden op de website  www.bushiarnhem.nl
Klik op de foto voor nog een foto, foto 1-judodemonstratie (archief), foto 2-ijs (is ook een prijs): Foto’s: Bushi Arnhem

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen