Topvolleybal dames in Valkenhuizen

ARNHEM – Het Nederlands Dames volleybalteam speelt vier oefeninterlands tegen Japan. Woensdag 12 juni werd één van de wedstrijden gespeeld in Arnhem.

Werd de eerste wedstrijd, een dag eerder in Zwolle, nog gewonnen, in Arnhem namen de Japanse dames direct vanaf de start het voortouw. De Oranje dames verloren kansloos met 0-3. Bondscoach Vermeulen sprak van een “off-day”.
Het kon het publiek in Valkenhuizen niet deren. Het sportcentrum was met 800 bezoekers tot de laatste stoel uitverkocht. Ondanks het Japanse overwicht in de wedstrijd heerste er een goede en enthousiaste sfeer.
De organiserende vereniging AV Agilitas keek tevreden terug. Samen met het Sportbedrijf Arnhem hebben ze de wedstrijd in amper twee weken tijd kunnen voorbereiden. “Een erg korte tijd als je bedenkt wat er allemaal bij komt kijken. Er moest onder meer een aparte vloer worden gelegd en we hadden ruim 40 vrijwilligers nodig voor de overige zaken rond de wedstrijd”, aldus een woordvoerder van Agilitas. Het lukte om alle mensen bij elkaar te krijgen en alles op tijd af te krijgen. “Als dan ook nog Valkenhuizen helemaal vol zit met het enthousiaste publiek van vanavond, dan kan je alleen maar tevreden zijn”.
Voor de wedstrijd werd aandacht geschonken aan het overlijden van ex-international Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein. De dames speelden met een rouwband en voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden.
Donderdag 13 juni spelen de Oranje dames een wedstrijd in Wijchen, de oefentrip wordt vrijdag 14 juni afgesloten in Apeldoorn.
Klik op de foto voor meer foto’s. Foto’s: Agilitas/P.Braakman
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen