Martin de Vries: het gezicht van Alpe d’HuZes 2016 – Voordracht 9

Foto: Team PA & Sportbedrijf Rheden

RHEDEN – Rhedenaar Martin de Vries (57) is ex-kankerpatiënt. Nadat hij de vreselijke ziekte overwon is sporten een heuse levensbehoefte voor hem geworden. Met name wielrennen is voor hem een middel om lichamelijk in goede conditie te zijn en blijven.

Voordracht 9: Martin de Vries: Aanstichter van ‘Team PA’, het gezicht van Alpe d’HuZes

Martin wilde iets terugdoen in de strijd tegen kanker en besloot in 2010 als individu deel te nemen aan Alpe d’HuZes. Omdat hij kort voor de koersdag getroffen werd door een acute hernia, moest hij deze editie gedwongen aan zich voorbij laten gaan. In datzelfde jaar verloor Martin zijn beste vriend Henk, ook aan die rotziekte. Voor Martin een extra drive om in 2011 alsnog te knallen op de “Nederlandse berg” Alpe d’Huez.

De teleurstelling van het niet kunnen deelnemen in 2010 en het grote verlies van Henk vormde de basis van het ontstaan van Team PA. Met zijn bevlogenheid en wilskracht had Martin familie en vrienden enthousiast gemaakt voor het evenement Alpe d’HuZes. Na twee bijeenkomsten was het duidelijk: in 2011 zou Team PA uit Rheden aan de start verschijnen met 16 sporters.

Het jaar 2016 was voor Team PA de 6e editie op rij. Al deze edities heeft Martin als teamcaptain een sportieve prestatie geleverd. Al deze edities tezamen heeft Team PA ook een aanzienlijk financiële bijdrage geleverd aan de strijd tegen kanker. Team PA geniet ook grote bekendheid en heeft Rheden en de Posbank meer in the picture gebracht, mede door het uit teamacties voortgekomen evenement Posbank 6×6, waar Martin organisatorisch en bestuurlijk ook een rol in vervult.

In 2016 vormde Martin, samen met teamleden Jochem en Ellen het gezicht van Alpe d’HuZes. De foto van de finish in 2015 prijkte op al het promotiemateriaal; social media, kranten, weekbladen en magazines, posters, banners en zelfs reclames op de landelijke televisie.

Inmiddels is Martin opa van twee kleinzoons en dat vormt voor hem een aanmoediging door te gaan met zijn bijdrage aan Alpe d’HuZes. Zijn persoonlijke motivatie en missie van Alpe d’HuZes gaan hand in hand. Het motto “ jullie droom is mijn toekomst” dat terug te vinden is op de slabbetjes van Alpe d’HuZes, is in dit geval dan ook allesomvattend.

De basis voor Team PA 2017 is alweer gelegd en Martin zal zelf opnieuw op de pedalen stappen. Martin is een energiek persoon, een motivator en inspirator die voor zijn inzet de prijs “sportman van het jaar 2016” dubbel en dwars verdiend.

Martin de Vries is door zijn prestaties voorgedragen voor de Sportverkiezing Rheden 2016 in de categorie ‘Sporter of Sportteam’


Naam: Martin de Vries
Vereniging: Team PA Rheden
Sport: Wielrennen – Alpe d’HuZes

Categorie: Sporter of Sportteam van het jaar
Voorgedragen door: Pascal Melse, Team PA Rheden


Publieksprijs

Alle voorgedragen sporters komen ook in aanmerking voor de Publieksprijs, waarbij jij als publiek de winnaar kiest. Stem vanaf nu via deze pagina rheden.nieuws.nl/stemmen/ of onder dit bericht (scroll helemaal naar beneden) op jouw favoriete sporter! De sporter met de meeste stemmen wint de Publieksprijs!

Kijk voor meer informatie over de Sportverkiezingen op: http://rheden.nieuws.nl/sportverkiezingen/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen