De Koffiethuiswinkel in Dieren al 15 jaar de lekkerste koffie, thee en siropen

Foto: de Koffiethuiswinkel

DIEREN – Het begon 15 jaar geleden in de huiskamer. “De Koffiethuiswinkel”, een webshop voor Italiaanse koffie met een paar bestellingen per dag. Al snel groeide de zaak van Folkert Terpstra uit tot een betrouwbare (web)winkel aan de Wilhelminaweg in Dieren.

Folkert Terpstra, eigenaar van de Koffiethuiswinkel:

“Het is een droom die is uitgekomen. Nu ik 15 jaar dagelijks met koffie bezig ben, kijk ik met veel trots terug op waar we nu staan en onze mooie ontwikkeling. Van alleen koffiebonen en ese-pads naar een bijzonder en breed assortiment. Van bekroonde koffiebonen, kwaliteitsthee tot siropen en producten die daar goed bij passen”.

Alleen de beste kwaliteit

Het assortiment stelt hij heel bewust samen, met oog voor kwaliteit. En het moet bij voorkeur verantwoord zijn. Terpstra gaat alleen voor de beste smaak. Het liefst biologisch en fair. Zijn passie en vakmanschap worden zichtbaar als hij verder gaat. “Koffie is een fantastisch product. Mijn drijfveer is om mensen de pure smaak te laten beleven. Ze laten genieten. Veel mensen drinken iedere dag koffie of thee, meestal hetzelfde merk. Uit gewoonte en vaak onbewust. Dan vind ik het leuk mensen te adviseren een keer iets anders te laten proberen. Er zitten zo veel smaken in koffie. De ene boon is ietwat zuur, de andere heeft een zoetige chocoladetoon. Wat is er nou mooier dan mensen helpen met proeven? Ik ken de smaak en het verhaal achter de koffie en natuurlijk ook van onze thee. Mijn dag is helemaal goed als een klant blij met een heerlijke koffie of thee naar huis gaat. Dan is mijn werk geslaagd”, lacht Terpstra.

Zelf koffiebranden en een nieuwe lijn ontwikkelen

Sinds kort kunnen klanten ook verse zelf gebrande koffie kopen bij de Koffiethuiswinkel. Dit is een nieuwe stap in de ontwikkeling van het bedrijf. Het branden gebeurt nu op een andere locatie. In de toekomst is het de bedoeling dat Terpstra en zijn team zelf koffie brandt aan de Wilhelminaweg. “We denken aan een beperkt aantal uren per week op twee vaste dagen. Omwonenden hoeven niet te vrezen dat we iedere dag de brander aanzetten. We ontwikkelen dit in goed overleg met hen en met de gemeente. Ik ben al blij dat ik vijf verschillende groene bonen heb gevonden die erg goed zijn. En als we in de toekomst zelf in huis branden, dan kunnen we een heel eigen lijn invoeren. Dat is voor mij een prachtig toekomstbeeld”, legt hij uit.

Eerlijke, onderscheidende producten en optimale service

Hij vindt het belangrijk om onderscheidende producten te leveren. Altijd op zoek naar bijzondere thee en koffie. Als enige in Nederlands verkoopt De Koffiethuiswinkel thee van Canton. Een leverancier uit Engeland van eerlijke thee, met een pure smaak en een oprecht verhaal. “Wat ik prettig vind, is dat het bedrijf en de mensen bij ons passen. Persoonlijk en servicegericht. Alleen zo wil ik werken”, zegt Terpstra. Hij vervolgt: “Dat doen we zelf ook. Service met een lach. Het klinkt misschien overdreven, maar het is voor ons een kleine moeite om net even een stapje verder te gaan. Die extra service te verlenen en het persoonlijk te maken. We hebben leuke en aardige klanten door heel Nederland en België. We kennen onze klanten bij naam. Natuurlijk is het niet te doen om van onze internetklanten het gezicht te kennen. Soms worden we verrast als onze internetklant naar de winkel in Dieren komt. Spontaan, om even te kijken of een pakje op te halen. Daar kan ik echt blij van worden. We hebben (bijna) alles zelf in de hand en daardoor kunnen we het persoonlijk maken. Met aandacht. Dus ja, service met een lach”.

Kijk voor meer informatie op: https://www.dekoffiethuiswinkel.nl. De Koffiethuiswinkel, Wilhelminaweg 96, 6951BS Dieren 0313 – 496909, [email protected].

(Foto: Team van de Koffiethuiswinkel, v.l.n.r.: Theo Jansen, Folkert Terpstra, Sandra van Vreeswijk, Marion van Wieringen)

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden