De beste doe-het-zelf

Foto:

Heeft u een passie voor creatieve en constructieve projecten in je eigen huis of tuin, waarbij geen professionele hulp aan te pas hoeft te komen? Naast het goedkopere aspect van zelf klussen is er ook de enorme voldoening van een eigen prestatie. De doe-het-zelf mentaliteit past volledig bij de verduurzaming van de Nederlandse bevolking, welke altijd op zoek zijn naar zuinige oplossingen en alternatieven.

Het geeft u voldoening om zelf iets in elkaar te knutselen. Dit is ook de reden waardoor bouwmarkten destijds zich in hoge vaart vestigden in elke stad van Nederland.

Zelf doen in en rond Rheden

Binnen de branche voor doe-het-zelvers bestaan veel bouwmarkten en hierop volgend worden de beste en leukste doe-het-zelf winkels in de buurt van Rheden voorgelegd.

Gemeente Rheden

Rheden is een gemeente tussen Apeldoorn, Arnhem, Doetinchem en Ede in, wat wordt bewoond door ongeveer 44.000 inwoners. In de gemeente Rheden zelf, is de lokale Hubo een bouwmarkt speciaal voor de doe-het-zelver. Ze geven veel advies aan hobby-klussers en hebben daarnaast een grote collectie aan artikelen. Eveneens bieden zij een montageservice aan voor wanneer u er zelf echt niet uit kunt komen.

Apeldoorn

Voor de grotere bouwmarkten zou u een stukje verder moeten rijden naar grotere steden, zoals het nabijgelegen Apeldoorn. Hier bevindt zich een Praxis, die door geheel Nederland bekend staat als bekende bouwmarkt en tevens een veelbezochte winkel is voor doe-het-zelvers. Voor een wat lokalere sfeer kunt u Het Onderdelenhuis Plentyparts bezoeken, wat dicht bij het centrum van Apeldoorn ligt. Al 30 jaar lang hebben zij ervaring in onderhouds- en reinigingsproducten voor het hele huis en er zijn altijd specialisten beschikbaar om u te helpen. Ook voor tuinonderhoud hebben zij spullen en raadgeving beschikbaar.

Arnhem

Voor houtliefhebbers is Houthandel Bosveld de ideale winkel om inkopen te doen voor klussen in eigen huis. Zij bieden onder andere sleutelservice, advies op maat en verf mengen. Daarnaast bieden zij ook grote en kleine onderhoudsdiensten voor particulieren en bijvoorbeeld scholen. Echter, reiken sommige klussen verder dan onze capaciteiten als hobby-klusser en moeten we iets uit handen geven. Voor onderhoud aan gootstenen, afvoeren en kranen kunt u de hulp inschakelen van een loodgieter in Arnhem. Deze vakman of -vrouw is een specialist en kan problemen als verstoppingen in wc’s en afvoeren oplossen. Ook kan hij of zij gemakkelijk lekkende kranen repareren, sanitair vervangen en installeren. Ook biedt een loodgieter in Arnhem hulp bij lekkages voordat deze teveel schade kunnen aanrichten.
Heeft u problemen met de cv-ketel? Bel dan vooral een cv monteur! Voor een klein prijsje kunnen deze mannen of vrouwen met vakmanschap uw cv-ketel bijvullen, onderhouden of repareren. Tevens plaatsen zij thermostaten en lossen zij storingen op bij uw cv-ketel.

Doetinchem

In Oost-Zuid-Oostelijke richting van Rheden ligt Doetinchem. Deze stad in de Achterhoek huisvest veel bekende doe-het-zelf winkels. De Praxis, Karwei en Gamma zijn allemaal gevestigd in de gemeente Doetinchem en zeer bekend onder de Nederlandse klusser. In een ruime toonzaal iets buiten het centrum van Doetinchem vindt u de tegelcollectie van Raab Karcher. Hier worden de laatste trends wat betreft tegelbelegging geboden. Met behulp van specialisten is er een ruime keuze aan tegels, isolatiemateriaal en dakpannen, maar ook biedt de winkel een groot assortiment aan hout- en plaatmaterialen. Daarnaast biedt Raab Karcher de mogelijkheid tot duurzaam bouwen en levering op ieder gewenst adres bij bestelde bouwmaterialen.

Ede

Ede is met ongeveer 32.000 hectare grond één van de grotere gemeentes in Nederland. In Ede zijn veel grote bouwmarkten te vinden. Een voorbeeld hiervan is Tulp-Bijl die zich specialiseren in houtmaterialen, plaatmaterialen en bouwstoffen en hoge eisen stelt aan de producten die zij verkopen. De bouwmarkt is één van de oudste en meest veelzijdige leveranciers van Nederland en hebben ook vestigingen in Arnhem en Amersfoort. Een kleinere en veel lokalere doe-het-zelf winkel in Ede is de Elbert Jansen. Zij bieden producten als verf, hout en ijzerwaren. Voor professionals verzorgt de bouwmarkt ook alles om te bouwen, renoveren en verbouwen. Zo is de houtafdeling voorzien van een ruim assortiment latten, planken, balken en platen en ook kan alles op maat gezaagd worden naar uw behoeften. Tenslotte bieden zij reinigingsproducten van HG en een flexibele bezorgingsdienst.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden