Groei in één jaar door tot Vakexpert in de Bloemenbranche

Tessa Vink die afgelopen jaar de opleiding afrondde
Tessa Vink die afgelopen jaar de opleiding afrondde
Foto: Louise van den Broek, Aeres Velp

VELP – Er is veel werk in de bloemensector. Jij hebt stijl, jij bent creatief en jij wilt méér en net dát stapje extra als Bloemist! Je rondt dit jaar je niveau 3 of 4 opleiding af in vakbekwaam of bedrijfsleider/ondernemer bloem, groen & styling maar voor je gevoel ben je nog niet klaar.

Of je bent al een paar jaar aan het werk in het bedrijfsleven en op zoek naar een meer uitdaging. Bij Aeres MBO Velp kun je in de opleiding Specialist Bloem je eigen stijl nog beter ontwikkelen en leer je bijzondere arrangementen vormgeven. Je groeit nu in één jaar door tot een ware vakexpert.

Aeres vroeg oud-studenten en een stagebieder uit deze opleiding wat de meerwaarde is van dit extra jaar.

Tessa Vink (oud-student): “Er is aandacht voor het hele ontwerpproces, dit gaat voorbij het gewone bloemwerk. Je daagt jezelf uit en komt ook tot een echte ‘eigen’ stijlontwikkeling”.

Levy Spanjer (oud-student): “Dit gaat een paar stappen verder dan wat je als bloemist dagelijks doet, er is veel aandacht voor innovatie en groot werk. Het stapelen van de opleiding, vakexpert doen na je opleiding tot vakbekwaam medewerker, zorgt ervoor dat je kennis verder kunt uitdiepen en keuzes beter kunt onderbouwen. Je leert veel beter communiceren. Doorzettingsvermogen en plannen zijn belangrijk hierbij. Er is veel uitwisseling tussen de studenten zelf, wat je stimuleert en inspireert”.

Dirkje van Binsbergen (stagebieder): “Een prachtige en uitdagende opleiding. Het is altijd goed om door te leren en jezelf verder te ontwikkelen; dat is goed voor jezelf maar ook voor het vak van bloemist. Het bedrijf investeert maar krijgt er ook veel voor terug. De wisselwerking tussen bedrijf, student en de opleiding is super belangrijk”.

Voldoende werk in de Bloemsector

Deze opleiding is een goede basis als je zelf een onderneming wilt starten of aan het werk wil als freelancer. Heb je bloemisten in dienst die je graag wilt laten opleiden tot vakexpert om zo je eigen bedrijf een boost te geven? Laat je informeren over de mogelijkheden om deze opleiding in één jaar af te ronden.
Werknemers in de bloemsector hebben recht op compensatie van kosten op basis van de CAO-bloemenspeciaalzaken. Daarnaast zijn er diverse overheidssubsidiemogelijkheden.

Floral Education Center

Wil je een gesprek of heb je een vraag voor één of de bloemdocenten? Mail dan en dan plannen ze een gesprek in. Sinds vorig jaar is Aeres MBO Velp een Floral Education Center, het kwaliteitsmerk van de branche voor bloemisten de VBW.

Je kunt je ook direct aanmelden voor deze inspirerende opleiding Specialist Bloem (Vakexpert BBL Bloem, groen & styling, niveau 4, crebo: 25445), kijk dan op https://www.aeresmbo.nl/velp/ons-opleidingsaanbod/specialist-bloem-bbl

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen