Cijfers 4e kwartaal 2020 Assink Makelaars gemeente Rheden

Foto: Assink Makelaars Rheden

ADVERTORIAL – In gemeente Rheden nam het aantal transacties licht af in het 4e kwartaal van 2020, ging de tijdsduur tot de verkoop van woningen naar beneden en ook de verkoopprijs van het verkochte onroerende goed ging naar beneden.

Landelijk is er in het 4e kwartaal een kleine stijging in het aantal verkopen, zijn er minder woningen te koop en stijgende prijzen, belangstelling voor het Oosten van land neemt toe.

Landelijk

Na een al zeer goed derde kwartaal bleek ook het 4e kwartaal goed in de woningmarkt. Er zijn iets meer woningen verkocht dan een jaar geleden (+ 2,3 %), de prijzen lagen 11,6 % hoger dan vorig jaar en de woningen verkochten sneller. Nu zien we, na eerst vooral forse prijsstijgingen in de steden, opvallende stijgingen van prijzen in het Oosten, zoals in de regio Zutphen en Hardenberg. Ook is een trek naar Friesland zichtbaar.

In de regio Arnhem stegen de prijzen ook iets meer dan landelijk, nl. 17,4 %. Ook hier zien wij veel zoekers uit met name het Westen.

Gemeente Rheden

Rheden liet een wat ander beeld zien, hier daalde de gemiddelde verkoopprijs het laatste kwartaal t.o.v. het vorige kwartaal en was deze maar iets meer dan 3 % hoger dan de gemiddelde verkoopprijs in het 4e kwartaal 2019.

Er werden minder woningen verkocht, ze werden wel sneller verkocht. Gemiddeld na 31 dagen.

Ten opzichte van het vorige kwartaal zien we de middenwoningen en twee onder één kap woningen nog in prijs stijgen, de vrijstaande woningen en appartementen dalen juist in prijs. Dit kan uiteraard ook liggen aan de samenstelling van het verkochte aanbod. De tussenwoning bracht gemiddeld € 232.000, – op, de twee onder één kap woning € 363.100, – , vrijstaande woningen € 519.500, – en appartementen € 189.800, -.

Op de tussenwoning na werden er van alle woningtypen minder woningen verkocht.

Gemeente Rozendaal

In Rozendaal, waar veel woningen in het hoge segment verkocht zijn, lag de gemiddelde verkoopprijs op € 816.900, -. Hiermee daalde de gemiddelde prijs t.o.v. het laatste kwartaal, maar lag hij wel fors hoger dan in het 4e kwartaal 2019. Deze cijfers zijn gebaseerd op de verkoop van 6 woningen (dit zijn er 2 minder dan in het 3e kwartaal) dus de prijs van de individuele woning weegt zwaar bij deze kleine aantallen. Woningen in Rozendaal staan gemiddeld erg lang te koop, de woningen die in het 4e kwartaal verkocht werden stonden nl. 305 dagen te koop!

Kijk voor meer informatie op: https://www.assinkmakelaars.nl/.

Assink NVM Makelaars

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen