Zorgen voor onze woon- en leefomgeving

Foto: GPR Burgerbelangen

Advertorial – „Iedereen wil graag in een groene, verzorgde omgeving wonen.” Dat zegt Thomas Eskes, lijsttrekker van GPR Burgerbelangen, de politieke partij in Rheden zónder Haagse teugels.

„Helaas laat dat in onze gemeente te wensen over.” vervolgt Thomas, „De laatste jaren heeft ons gemeentebestuur drastisch bezuinigd op het onderhoud van alles wat er groeit en bloeit in de dorpen. Met als gevolg dat er overal veel meer gras staat in plaats van bloeiend struikgewas, en dat grassen en mossen loop- en fietspaden beginnen te veroveren. En dan heb ik het nog niet eens over regelmatig maaien en netjes snoeien.”

GPR Burgerbelangen vindt dat onze inwoners recht hebben op  verzorgd en bloeiend groen in hun directe omgeving. Niet alleen omdat het mooier is, maar ook omdat het uitnodigt om naar buiten te gaan en elkaar als buurtbewoners te ontmoeten in die fleurige omgeving.

Kort en goed: GPR Burgerbelangen wil dat de gemeente weer échte zorg gaat besteden aan het groen in de wijken. „Goed voor ieders welbevinden.” stelt Thomas.

Dat kost wel wat

Vaker gras maaien, minder met grote lompe machines de wijk in en de plantsoenen door, meer inzet van écht vakmanschap, dat alles kost meer dan het groen nu kost. Toch vinden wij het zeer beslist de moeite waard om samen met gelijkgestemde partijen uit te zoeken hoe we de leefomgeving van onze inwoners weer fleurig en gezellig kunnen maken. „En wat vaker blad opvegen. Ziet er beter uit en het bevordert de veiligheid van weggebruikers, vooral van fietsers en voetgangers.” vult Thomas aan.

Opgeruimd staat netjes…

Bijkomend voordeel: in een goed en verzorgd ogende woon- en leefomgeving zullen gebruikers en voorbijgangers minder snel hun rommel zomaar achterlaten en minder snel zonder toestemming gemeentelijke materialen uit perken en plantsoenen meenemen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de gemeente zelf het goede voorbeeld geeft. Afgesnoeide takken meteen opruimen, niet snoeien met een bosmaaier, her en der grijs vervangen door groen. En vaker gras maaien, minder met grote lompe ma- … Maar dat hadden we al gezegd. Eigenlijk zou de gemeente moeten werken volgens de gedachte „Het is úw groen, maar het is ónze zorg.”.

Nieuwsgierig naar ons programma of onze kandidaten?

www.gprburgerbelangen.com

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: GPR Burgerbelangen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen