Gelijke kansen

Foto: PvdA Rheden

Advertorial – Gelijke kansen bieden aan alle Rhedense inwoners: daar zijn we bij de PvdA altijd mee bezig. Hoe? Soms door barrières te slechten; recht zetten wat scheef is. Een lange adem hebben. Oplossingen bieden. Door te luisteren naar mensen. Door aan tafel te zitten bij belangenverenigingen, inloophuizen en buurthuizen. Zij weten waar het zeer doet, zij kennen hun bezoekers.

Het ombudsteam van de PvdA kent de wegen voor inwoners die kampen met diverse problematiek, we laten ze niet in de steek en komen actief met oplossingen.

We hebben het over kinderen die zonder eten naar school gaan. We hebben het over jongeren die niet weten hoe ze naar school kunnen, omdat er geen geld is voor een fiets. We hebben het over volwassenen, die uit schaamte niet praten over schulden; die met 2 banen geen volwaardig inkomen hebben en het einde van de maand niet halen. Gewoon je boodschappen kunnen doen is al een uitdaging. Dit gebeurt in onze mooie gemeente.

Gelijke kansen beginnen bij een gelijke start

Gelijke kansen bereikt de PvdA door oog te hebben én te houden voor diegenen in onze gemeente, die een extra steuntje in de rug nodig hebben. En dat begint bij die hele jonge kinderen; door met de kinderopvang af te spreken dat er extra taalondersteuning is, door te zorgen dat er wél wat te eten op school aanwezig is en een fiets te regelen voor de jongeren, zodat ze gewoon hun schooltijd kunnen hebben. En dat is niet meer dan gewoon, gelijke kansen beginnen bij een gelijke start!

Contacten zijn héél belangrijk

Volwassenen en senioren zien we terug in het rijke verenigingsleven van Rheden. Vooral senioren bieden een keur aan helpende handen door hun vrijwilligerswerk. Daar zijn we trots op! En zij weten de PvdA te vinden, gewoon omdat we er zijn. Bij de inloophuizen, de buurt en dorpshuizen. De contacten zijn héél belangrijk, want op deze manier weten we wat er speelt én kunnen we iets doen.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: PvdA Rheden.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen