Zo maak jij een goede start als ondernemer

Foto:

Starten als ondernemer, voor veel mensen is het een droom. Eigen baas zijn, zelf bepalen wat je doet en je eigen tijd indelen. Maar het is allemaal Rozengeur en Wodka Lime. Het is vaak ook keihard werken. Zeker in het begin tegen een vaak laag inkomen. Lange dagen maken, ’s avonds en in het weekend nog aan het werk en vakantie is al helemaal niet bespreekbaar. Maar als je het goed aanpakt en je bedrijf wordt een succes dan kun je er veel voldoening uit halen. Met een goede en gedegen start heb je al een paar stappen voorsprong op de concurrentie.

Je bedrijf promoten

Zeker in het begin is het belangrijk om je bedrijf te promoten. Dat kan onder andere door gadgets te laten maken met je bedrijfsnaam erop. Je kunt een BIC aansteker bedrukken of misschien kies je liever voor een balpen of sleutelhanger. Met dit soort kleine en relatief goedkope cadeautjes kun je je bedrijf eenvoudig onder de aandacht brengen van bijvoorbeeld passanten of tijdens de presentatie van je bedrijf op een beurs of congres. Als de ontvanger de aansteker of de pen gebruikt ziet hij hopelijk weer jouw bedrijfsnaam en wie weet levert dat een bezoekje aan je website op. En daar kan dan weer een order of offerte aanvraag uit voortvloeien.

Zorg dat je de aandacht vasthoudt

Tijdens de start van je bedrijf, de opening van de zaak, is er vaak veel belangstelling. Daar moet je gebruik van maken. Maar ook daarna moet je de aandacht vasthouden. Anders loop je het risico dat je aanvankelijk klandizie krijgt maar dat men daarna wegblijft omdat de concurrent wel aandacht aan zijn klanten besteedt. Je kunt promotieartikelen zoals balpennen, aanstekers, mokken en petjes dus ook later nog prima inzetten om je bedrijf goed onder de aandacht te brengen. Gebruik ze als giveaway bij een ludieke actie met korting op producten of tijdens het promoten van je bedrijf bij een sportevenement in de buurt waar je sponsor van bent.

Online vindbaar zijn is een must

Wanneer iemand vandaag de dag een bedrijf zoekt dan kijkt diegene doorgaans eerst online. Zorg dus dat je een website hebt als je bedrijf start en zorg ook dat die website goed vindbaar is. Daarnaast moet het een pagina zijn waar een bezoeker snel zijn weg kan vinden. Een duidelijk menu en een niet te rommelige lay-out van de website maken de kans groot dat iemand niet na 10 tellen alweer afhaakt en door zoekt bij de concurrent. Zorg er ook voor dat je website up to date is en dat de informatie die erop staat klopt. Laat teksten altijd nalezen op taalfouten en goed lopende zinnen. Zelf lees je vaak over fouten heen. Er is nog altijd een grote groep mensen die zich ergert aan slordige spelling en alleen al om die reden liever naar de concurrent gaat. Dat moet je natuurlijk zien te voorkomen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen