Wat mooi is ontluikende natuur, tekencursus in Velp

Foto: Angélique Krijnen

VELP – De vorst heeft inmiddels ons land verlaten, het zal niet lang meer duren of de toverhazelaar staat in bloei, het sneeuwklokje verschijnt gevolgd door krokussen en andere voorjaarbloeiers. Ieder jaar is het een feest als de bruingrijze winterse natuur meer kleur krijgt.

Het is een wonder hoe aan noeste takken beschut in vliezige vettige knoppen tere frisgroene blaadjes tevoorschijn komen en hoe uit vlezige dikke bloembollen statige groene sprietjes richting de zon ontspruiten.

Krijg je al zin om al dit ontluikende moois vast te leggen op een tekening?

Maar hoe teken je nu eigenlijk een bloem of plant? Hoe krijg je het zo dat het een beetje lijkt? Waar begin je? Stap één kijk goed naar je onderwerp, wat zie je allemaal? Hoeveel kroonbladeren telt de bloem, hoe ziet de bloemkern eruit, en heeft de bloem kelkbladeren hoe zien ze eruit? Wanneer je realistisch gaat tekenen leer je beter bestuderen. Wat je niet weet, kan je niet tekenen!

Iemand die zich graag in de schoonheid van de natuur verdiept is Angélique Krijnen. Met een loep bekijkt ze de plant en ze leest erover om een compleet beeld te krijgen. Tijdens het bestuderen schetst ze de plant in grafiet. Later werkt ze die uit met kleurpotlood op kunstenaarspapier.

Iedereen kan dat leren als je het geduld opbrengt om te leren kijken en dat in de juiste stappen op papier weet te zetten. Angélique kan je daar bij helpen. Zij is erkend docent bij de Verenging Botanisch Kunstenaars Nederland. Ze geeft cursussen botanisch tekenen in Velp. Nieuwkomers starten met de basis in grafiet. Zodra je de techniek onder de knie hebt, ga je werken in kleurpotlood in eigen tempo onder individuele begeleiding.

Ben je niet zo bedreven met kleurpotlood en wil je alle mogelijkheden van kleurpotlood leren kennen? Er is veel te leren over kleurpotloden want kleurpotloden zijn niet saai. Er is veel mogelijk  met mengen, blenden verlopen en texturen maken.

Angélique geeft diverse cursussen kleurpotloodtechnieken die variëren van de paarlemoer glans op een schelp tot een landschap tekenen in atmosferisch perspectief. Het volledige cursusaanbod van Angélique is te vinden op www.angeliquekrijnen.nl

Trek je jas aan en ga erop uit de natuur in en bekijk deze keer eens een takje of plantje van dichterbij, dan zie je dingen waar je anders aan voorbij was gewandeld. Veel plezier!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen